perjantai 13. heinäkuuta 2012

Oma maa manssikka

oma maa manssikkaMeillä on mansikkamaa! Tai oli se jo viime vuonna mutta silloin ei vielä tullut kuin muutama hassu marja. Mutta nyt niitä tulee. Mies on aivan tohkeissaan mansikoista! Postailee facebookkiin kuvia niistä vähän väliä. Kerran sain iltapalaksi lettuannoksen johon oli laitettu suklaajäätelöpalloja, mansikan viipaleita ja pursottimella kermavaahtoa. Olen varma että se oli niin hieno vain siksi että siitäkin sai komean kuvan fb-seinälle! No ei pidä valittaa, ehkä itsekin olen joskus syyllistynyt samaan blogikuvien kanssa...

Eilen tein raparperi-mansikkamurupaistosta (joka sekin päätyi facebookkiin..) josta tuli oikein hyvää vaikka aika monessa kohtaa oikaisin reseptissä. Pohja on ihan tavallinen piirakkapohja, tosin puolessa välissä unohdin että ohjeen määrät piti puolittaa. Täytteessä on raparperin ja mansikoiden lisäksi sokeria ja maissitärkkelystä. Niin ja ohjeessa käskettiin laittamaan appelssiinin raastettu kuori ja kanelia mutta niitä ei ollut joten laitoin piparkakkumaustetta... Päällä on ihan perus muruseos jossa osa sokerista on korvattu ruokokidesokerilla. Hyvää. Vielä parempaa kuulemma tänään, kunnolla jäähtyneenä.

Mikä on teidän suosikki mansikka- ja/tai raparperiresepti?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!