maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kärpä hakkaa äiti

kärpä hakkaa äiti
Haluan opettaa lapselleni että kaikkia elollisia olentoja pitää kunnioittaa. Että koiraa tai äitiä ei saa lyödä eikä kissaa vetää hännästä eikä piimäitikalta saa nyppiä jalkoja. Toisia olentoja pitää kohdella samalla tavalla kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan, right?

Mutta kärpäset. (Ja hyttyset.)

Tuo ipana on poikkeuksetta haltioissaan nähdessään minkä tahansa ryömivän tai lentävän otuksen, tällä hetkellä eniten täpinöitä kärpän lisäksi aiheuttavat muruaisii, kippa, pejjo, meli, ampia, häkki ja kuppa. (Suom. huom. kärpänen, muurahainen, leppäkerttu, perhonen, mehiläinen, ampiainen, hämähäkki ja koppakuoriainen, tietysti.) Öttiäisiä ihastellaan ja niitä pitäisi välttämättä saada koskea. Tämä koskemistarve johtikin ensimmäiseen kohtaamiseen kuoleman kanssa, kun tyttö onnistui huitaisemaan aivan uskomattoman huono-onnisen kärpäsen ensin tokkuraiseksi, sitten kärpänen tippui lattialle ja tyttö astui -suoraan kärpäsen päälle. Rusahdus vaan kuului. Kuolaa kärpä.

Koska tytölle ei tuntunut jääneen kärpäs-välikohtauksesta (pienen pohdinnan jälkeen) pysyviä traumoja, olen ottanut realistisemman ja vähemmän idealistisen linjan suhteessa kärpäsiin. (Ja hyttysiin.) Jos hyttynen tulee iholle se pääsee hengestään. Kärpäsen ei tarvitse tulla iholle, riittää että on tarpeeksi ärsyttävä, tiedättehän.

Muutaman kerran tyttö on nähnyt minun läjäyttävän kärpästä rullatulla sanomalehdellä (ja kerran kaksplussalla). Jonkun aikaa aina kärpäsen nähdessään tyttö muisti heti komentaa Kärpä hakkaa äiti ja sen jälkeen tietysti siistinä tyttönä Ssoskiin (roskiinhan ne pienet ruumiit laitetaan). Kerran kotiin tullessa tyttö näki eteisen lattialla muurahaisen ja alkoi polkea jalkaa sen päällä. Muruaisii ssoskiin. Että näin. Onneksi tappamisvimma on jo vähän alkanut helpottaa.

Sitä minä vaan mietin että mistä hitosta taapero ymmärtää että kärpäsen listiminen on jees tai ainakin ok mutta kissan ei?

Näin tyylikkäästi toinen hämähäkin kuvalla varustettu postaus heti perään, mutta tämä nyt oli ainoa vähänkään aihetta liippaava kuva jonka löysin. Tämä häkki oli tytön mielestä pelkästään cool eikä sitä yritetty päästää päiviltä.

Pakko vielä lisätä, että Kärpä hakkaa äiti ei suinkaan ollut tyttäreni ensimmäinen kolmisanainen lause. Ensimmäinen oli Mennää halii äiti. Ehkä sen psyyke on kuitenkin kunnossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!