perjantai 31. elokuuta 2012

Kissanaamitti

Koska eilen siivosimme koko aamupäivän, ja koska sitten menin illaksi töihin, ja koska tänäänkin olin illan töissä, halusin kompensoida viettämällä lapsen kanssa askarteluaamupäivän. Selasimme askartelukirjaa josta lapsi valitsi suosikiksi naamittii eli pahvisen naamarin. Tehtiin kissa.  --  Since I've been at work the last couple of nights, I wanted to spend a nice arts and crafts morning with my daughter. We decided to make a cat mask.


Kissanaamari ei kyllä sitten pysynyt päässä niin pitkää aikaa että siitä olisi kunnon kuvan saanut. Lattialle lensi.  --  The mask wasn't very popular at first.


Naamari päässä oli kiva kuitenkin peilata.  --  But looking herself in the mirror was fun for a while.

Ompelin kissalle hännänkin mutta siihen mennessä kun häntä tuli valmiiksi lapsi oli löytänyt pensselit ja oli menossa maalaamaan...  --  I made a tail for the cat too, but by the time the tail was finished she had found some paint bruhses and wanted to go paintig.


Taisi tullakin apinan häntä...  --  I think I accidentally made a monkey tail instead of a cat tail...


No on maalaaminenkin kivaa!  --  Oh well, painting is fun too!


Ehkä siitä tulee isona nykytaiteilija?  --  Maybe she grows up to be a contemporary artist?


Upea äiti-tytär-yhteisproduktio.  --   This is a fancy mother-daughter co-production.


Maalaamisen jälkeen lounaaksi oli broileripihviä ja räkä(nenä)leipää joka oli niin hyvää että naamitti sai yllättäen uuden mahdollisuuden. Illalla, kun olin töissä, oli kissavermeet olleet kuulemma päällä koko ajan.  --  After paintig I made some bread with melted cheese on it an it was so good that the cat mask suprisingly had a second change. I was told the cat outfit was very popular later when I was at work.

Suom. huom. Räkänenäleipää eli räkäleipää saadaan kun laitetaan juustovoileipä mikroon. Mitä oikein kuvittelitte!


Ps. Huomasitteko uuden watermarkin kuvien päällä. Luin tarinan lapsesta jonka kuva oli varastettu äidin blogista tms. ja painettu t-paitaan. Joten tästä eteen päin lapsen naaman päällä on kuvissa water mark. Kuvan reunasta sen voi cropata pois. Nyt kokeilin tuollaista kiemuraista fonttia mutta voi olla että kyllästyn siihen aika pian. Mitä sanotte? Ärsyttääkö? Meneekö kuvat pilalle? Minusta vähän menee mutta ei voi mitään. Lapsen etu menee taiteellisten intressien edelle.

Did you notice the new water mark? I heard about the boy who's face ended up in someones t-shirt and decided that it's time to start properly watermarking the images of my girl. What do you think? Too curly?

Pps. Sorry about the absense of english version at the last two posts. Apparently I was too tired to even remember I've promised to be bilingual. The first one was about my girl being sick and not sleeping. The second one was about diapers, more specificly about my disposable versus washable diapers-dilemma.

2 kommenttia:

 1. Hieno naamio, voisin askarrella itselleni samanlaisen, koska koko naama on turvoksissa eilisen ampiaisenpiston vuoksi :( . Pukee tosin teidän pikkuvintiötä paljon paremmin kuin tällaista parkkiintunutta naamaa.

  Ihan järkeenkäypä homma tuo teksti kuvien päällä, ei kukaan halua oman lapsen kuvia väärinkäytettäväksi.

  Hetkeksi tuli hieman pelottava fiilis tuosta räkänenäleivästä, mutta ei hätää, selitys rauhoitti mielen ja ilman lääkitystä selvittiin tästäkin postauksesta :) .

  Mukavaa sunnuntaita teille, lapselle ja sinulle!

  VastaaPoista
 2. Voi itku, paranemisia! Ehkä pitäisikin askarrella ampiaisnaamio että ampparit luulee että vastaan tulee ihan helvatan iso ampiainen, sillon ne pelästyy ja luikkii karkuun...

  Räkä(nenä)leipä on hieno perinne jota toteutetaan nyt jo kolmannessa polvessa! =D

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!