keskiviikko 1. elokuuta 2012

Taikaa!

Luvassa erittäin kuva-heavy postaus joka käsittelee yksinomaan taikataikina-askartelua. Ketä ei lapsen kanssa askartelu kiinnosta, voi skipata muut ja scrollata suoraan viimeiseen kuvaan, josta tuli aika hieno.

//

Sain yhtäkkiä valtavan paineen siitä, että lapsi ei ole päiväkodissa ja siis jää paitsi vaikka mistä hienoista varhaiskasvatuksellisista jutuista. Ajattelin että lapsi tarvitsee hengenravinnokseen muutakin kuin tiskaamisen ja pyykin ripustamisen opettelua, vaikka tärkeitä taitoja ne ovat nekin. No kyllähän me lauletaan ja soitetaan ja piirrellään ja luetaan paljon, mutta ajattelin että olisi kivaa tehdä joskus jotain muutakin. Siispä taikataikinaa.


Taikataikinasta askartelu on siitä kivaa puuhaa, että siinä on monta kohtalaisen lyhyttä työvaihetta joiden välissä on pitkä tauko. Taapero ei ehdi kyllästyä.

Resepti löytyi perhekerho.netistä ja menee näin:

2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl suolaa
n. 1 dl lämmintä vettä
1 ruokalusikallinen öljyä (käytin auringonkukkaa)

Sekoita muut aineet lämpimän veden joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Sitten taikina saa levätä ainakin tunnin, laitoin sen tuorekelmun sisään ettei se kuivuisi. Tässä välissä on hyvä kohta vaikka nukkua päikkärit.


Taikina on hirveän suolaista ja kaiken järjen mukaan järkyttävän pahaa. Eikä varmasti kovinkaan terveellistä.


Taikinasta on kivaa muotoilla erilaisia juttuja, apuna voi käyttää piparkakkumuotteja.


Valmiit taideteokset kuivataan uunissa, 125 asteessa parisen tuntia ja sen jälkeen ne vielä jätetään jäähtyvään uuniin. Ennen jatkokäsittelyä niiden pitää jäähtyä ja kuivua hyvin. Me odotettiin seuraavaan päivään.


Taikataikina-aarteiden maalaamiseen voisi kaiketi käyttää mitä vain askarteluvärejä. Me käytettiin silmäterääni, venäläisiä vesivärejä. (Ajattelin että ne näyttäisi hienolta valokuvissa. Näyttäähän ne!)


Valmiiden taideteosten kanssa voi sitten miettiä että mitä hittoa niillä tekee. Me annettiin kuvassa keskellä vasemmalla oleva koijja (=koira, eikö, ihan selvästi!) mummille, kjäh.
(Toim. huom. kuvassa ylimpänä näkyvä punaisen kirjava asia on kuuma heppa. Koppoti koppoti.)


Tämä on nyt se hieno kuva.

(Osassa kuvista käytetty Joel Olivesilta ladattavissa olevia tekstuureja joita en oikeasti osaa käyttää mutta laitoin ne "kalvoksi" kuvan päälle. Toimii aika kivasti niinkin, ilman pintarakennetta.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!