maanantai 3. syyskuuta 2012

Keskiaikaisia kiireitä

Hei, ollaan täällä hengissä! Niin kiirettä on pitänyt ettei ole edes bloggaamaan ehtinyt, siis omg.... nojoo, ehkä parin päivän inspiraatiotauko tekee ihan hyvää. Ja ainakin tänään minulla oli loistava syy olla pois tietokoneen luota!  --  Hello, hello! I've been too busy to blog! A little brake might be a good thing sometimes... and today I had a darn good reason to be away from my computer.


Oltiin Pukkisaaren muinaismarkkinoilla! Otin Hämeenlinnan kameravahingon takaisin joten nyt näitä kuvia sitten piisaa. Yllä neiti ja Börje joraavat säkkipillin tahtiin. (Huomatkaa varhaiskeskiaikaista tyyliä edustavat kirkkaanpunaiset Nokian kumisaappaat...)  --  We visited an ancient fair in Pukkisaari! This time I was well prepared and took plenty of pictures. In the image above my little girl is doing some dancing with Börje the mouse. (Notice the very medieval red rubber boots...)

 

Tämä oli meidän ensimmäinen visiitti näihin kinkereihin joten ei yhtään tiedetty mitä odottaa. Mutta saatiin yllättyä iloisesti! Markkinat oli pienet, paikka oli pieni, kaikki kojut ja muu toiminta keskittyi yhden aukion ympärille jonka keskellä oli nuotio... Kaikki isoilta markkinoilta tuttu ylimääräinen sälä ja kilke puuttui, oli vaan kaikki olennainen. Oli käsityöt, korut, saviastiat ja tunnelma. (Niistä saviastioista muuten lisää myöhemmin.)  --  This was our first visit here and we had no idea what to expect. But it was such a great event! It was a small thing with only a few vendors and such a magical athmosphere.

 

Ja taistelunäytöksiä oli ja musiikkia ja soturikilpaa ja keskiaikaista ruuanvalmistusta ja savua ja keskiliesimajan tulisijassa, avotulella savikulhossa lämmitettyä Pilttiä.  --  There was medieval handicraft, music, fighting acts, warrior contest, medieval cooking, smoke and baby food heated with open fire.


Ja se paikka! Läntinen Pukkisaari on Helsingissä, Seurasaaren kyljessä oleva pieni saari josta useimmat Seurasaarenkävijät varmaan huoletta marssivat ohi. Sinne on rakennettu rautakautinen pikku kylä tai oikeastaan pihapiiri, jota paljon parempia puitteita ei tälläiselle tapahtumalle varmaan olekaan. Ihmeellinen paikka!  --  And the place is amazing, a little village built in iron age style!


Ja nyt siellä oli vielä lisäksi paikalla yöpyneiden historianelävöittäjien telttoja ja niitä elävöittäjiä oikein kuhisemalla. Minun oma viikinkini sopii tuonne miljööseen aika hyvin vai mitä! Löytyi viikingille autenttinen neulakinnaspipo ja muitakin tuliaisia mutta niistä on ihan oma postaus tulossa.  --  And this weekend the place was filled with history reanactors and their tents. My own viking fits in well, don't you think! We bought an authentic hat for him and some other stuff too, but more about them in a later post.


Pääsinhän minäkin johonkin kuviin! Meillä oli tytön kanssa taas oikein onnistunut photo shoot...  --  We had yet another succesful photo shoot with the little monkey.


Ja poseeraukset! (Ja ne kumpparit taas...) Neidillä on päässään Hämeenlinnasta mukaan tarttunut villainen huppu joka oli oikein oiva lisä vaikka ei lopulta ollutkaan niin kylmä miltä aamulla näytti. Minulla on tutun keskiaikapuvun päällä villainen päällyspuku jonka ompelin vuosi sitten, miehellä samassa rytäkässä ompelemani villatunika. Villaa sen olla pitää kun syksy tulee!  --  You can see we are all dressed in wool, it's autum now. My dress and husbands tunic I have made earlier, the wool hood the girl is wearing we bought from the last medieval fair we wen't to.


Hei hei Pukkisaari, ensi vuonna ihan varmasti tavataan!!  --  Bye bye, Pukkisaari, we'll see you next year for sure!


2 kommenttia:

  1. No te olette olleet ahkeria :D
    Pukkisaaressa oli mainiot markkinat! Itse ostin kangasta värjättäväksi ja uudet korut... näyttää siltä että seuraavaksi teenkin virolaisen muinaispuvun... voi tätä harrastamisen ihanuutta.

    VastaaPoista
  2. Kauniit korut ostitkin! =)
    Itse en tohtinut kankaita mennä lähempää katsomaan kun rahaa oli niin vähän mukana, olisi tullut vaan paha mieli! =D

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!