keskiviikko 15. elokuuta 2012

Ollapa virtahepo

Saatiin ystävältä kassillinen heidän vanhoja vauvakirjoja. Kirjojen joukossa oli Baby Einstein-eläinkirja (nimi on niin vakuuttava että kirjan faktoja on pakko uskoa!) jossa kuvien lisäksi on ihan kelpo eläintriviaa. Virtahevon kohdalla lukee että ne lepäilevät päivät vedessä, nousevat ylös illalla ja käyttävät yön syömiseen. I rest my case -ollapa virtahepo. 

Kuva täältä.
Meillä luetaan muuten tosi paljon, tämänhetkinen suosikki on ehdottomasti Kultainen dinosauruskirja ja siinä barappasaurus. Toinen suosikki on Laulava lintukirja jonka kanssa koettiin juuri mahtava luontoelämys. Meidän talon edessä olevassa lyhtytolpassa oli tikka nakuttamassa ja se piti tietysti näyttää lapselle sillä tikka on lintukirjassa suosituimmuuskilvassa ihan kärkipaikoilla, heti pöllöjen, käen ja kuikan jälkeen. Haettiin lintukirjakin siihen ja verrattiin kirjan kuvasta että tuolla se tikka nyt on ihan livenä. Ei kyllä ihan tajunnut. Mutta sitten laitettiin soimaan tikan ääni ja se tikka vastasi sieltä tolpasta!!! Johan kirkastui lapsen ilme - luontoelämys!!!

(Kirjassa muuten sanotaan että sitä ei saisi missään nimessä käyttää tällä tavalla tikkojen häiritsemiseen. Toivottavasti saamme anteeksi, ei me enää toista kertaa!!)


Ps. Mies on lomalla. Heräsin aamulla puoli 10 siihen että viereeni kömmittiin lukemaan dinosauruskirjaa (sydän sulaa joka kerta kun kuuntelen kun mies lukee lapselle, ei voi mitään, ne on vaan niiiiin ihquja!). Aamutee oli kupissa odottamassa ja nyt istuskelen tässä bloggaamassa täydessä hiljaisuudessa, mies nimittäin lähti asioille ja otti tytön mukaan. Varmistin vielä että ei kai haittaa jos en siivoa -ei haittaa. Ei huonoa tämä virtahevon elämä!
(Edit. Arvatkaa mitä tein kun sain tämän postauksen valmiiksi. No pyykkäsin ja siivosin ja murehdin että onkohan niille sattunut jotain kun ovat niin pitkään poissa. Huoh.)

Pps. Taapero kun opettelee puhumaan ei kaikki aina mene heti ihan ekalla oikein. Arvatkaa mikä virtahepo on Tättähäärä-kielellä. Joo, se on vi*tuheppa. Näin. Ei puhuta virtahevoista julkisilla paikoilla.

//

I red that the hippopotamus rest all day, then they get up and eat all night. Sometimes I wish I could be a hippopotamus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!