maanantai 20. elokuuta 2012

Kinda bokehlicious

This weeks ColorMe Weekly challenge has great instructions on how you can create a beautiful bokeh in a picture. (I had to look it up in a dictiorany a while ago, bokeh means the blurry area on the background.) I've mentioned this before (and it must be obvious) that I don't have a great SLR camera, only a small pocket camera. So I don't have a chance to play with different lenses and stuff. So it's just a matter of luck if there appears to be some kind of bokeh in the background. 

But hey, I can allways give it a try! This is what I managed to come up with.


There was too much sun light for my camera to deal with... And I don't know if you can call that a bokeh. You can still see the outline of our house in there. But there is something pretty about it anyways.


This turned out quite nice. I don't know about the bokeh but the flower is pretty!

//

ColorMe Weekly haasteessa neuvotaan tällä viikolla miten valokuvan taustasta saa kauniin pehmeän. (Bokeh-sanalle ei taida kunnon suomennosta ollakaan...) Minulla ei ole hienoa järjestelmäkameraa vaan ihan taskumallin pikkuinen, joten en pääse tekemään säätöjä ja kokeilemaan erilaisten linssien vaikutusta taustaan. Mutta olen joskus onnistunut (vahingossa) nappaamaan kuvia joissa tausta on pehmeä, joten päätin käydä kokeilemassa onneani. Ei näistä nyt ihan sellaisia tullut kuin olisin halunnut mutta ihan sieviä silti.Linking up with ColorMe Weekly #34

6 kommenttia:

 1. I agree with you that this is so beautiful... i love the green shades too, so fresh.

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat ja värit!

  Minäkin kuvaan paljon pokkarilla, kyllä silläkin hyviä kuvia saa. :) Mikä kamera sulla on?

  VastaaPoista
 3. Thanks Prem! That's true, it's fresh! =)

  Kiitos Pieni Lintu! =)

  Se on tämmöinen Sony cyber shot dsc-s950 joka on niin vanha malli ettei sitä (välttämättä) ole enää saatavilla ja sen tuotekuvauksessa lukee kompakti, edullinen ja helppokäyttöinen. Ja se on pinkki. Erittäin valokuvaus-uskottava.

  (10,1 megapix ja 4x optinen zoomi. Huoh.)

  VastaaPoista
 4. You nailed the bokeh so well Magdaleena and a lovely palette aswell. It is alot harder when you're not using fancy lens but you have great definition in the background that is nicely blurred.

  VastaaPoista
 5. Looks like bokeh to me! Lovely photos!

  VastaaPoista
 6. Ah Rosie, that is nice to hear!
  Thanks d.d.!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!