perjantai 7. syyskuuta 2012

Omppuja pomppuja


Meidän omien puiden omenat ovat ihan pieniä, rupisia ja muumioituneita joten niistä ei ole muuhun kuin kompostin täytteeksi. Onneksi saatiin vanhempien naapureilta iso korillinen ihania valkeita kuulaita!  //  The apples in our own trees are small and sick, but luckily we were given a big bucket of beautiful apples!


Tehtiin puolesta korillisesta omenahilloa joka ainakin eilen nopeasti maisteltuna vaikutti tosi onnistuneelta. Tänään ei vielä ole maisteltu, mutta uskallan eilisen perusteella epäillä että siitä saattoi jopa tulla maailman parasta omenahilloa!  //  We took half a bucket and made jam out of it. I think it might be the best apple jam in the world!


Omenahillon ohje löytyi täältä mutta sitä kyllä aika paljon muutettiin.

Omppupomppuhillo 

Omenat kuorittiin, poistettiin kodat ja lohkottiin. Ompunpalat laitettiin kattilaan ja aina 5 dl omenoita kohden laitettiin 1 desi hillosokeria ja vajaa puoli desiä vettä. Sitten niitä keitettiin, 20 minuuttia laskettiin siitä kun kiehuminen alkoi.  

Valmis hillo purkitetttiin pestyihin ja desinfioituihin, vielä kuumiin purkkeihin ja vietiin kellariin.


Edit. Hillo on nyt testattu pannarin päällä ja se oli ihanaa! Ei liian makeaa eikä mitään ylimääräistä, vain raikas omenainen maku. Miehen mielestä siitä puuttui jotain, esim. se kaneli joka ohjeessa oli mutta oli meidän hyllystä loppu. Makunsa kullakin.


Tähän loppuun vielä tulkinta päivän Photo a Day-aiheesta, kyllähän omenat on aika Natural.  //  Heres my take on todays Photo a Day -prompt. Apples are natural, aren't they.
2 kommenttia:

  1. Hei ihanainen hillonkeittäjä. Taidanpa testata tuota samaista reseptiä. Mun ensimmäisestä koe-erästä tuli lähinnä ylimakeaa kiisseliä... Hih. Ja jos omppoja haluatte niin voin luvata että saatte hakea niin paljon kun vain haluatte 'tiedät kyllä mistä'. Siellä niitä riittää. Monenlaisia. Ja ISOJA JA TODELLA HYVIÄKIN. Harmittaa että viimeksi en ehtinyt ottaa yhtään mukaani.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa testata jos tykkää raikkaasta ja omenaisesta hillosta. =) Varmaan lajikkeellakin oli osuutta asiaan.
    Kiitos, pitänee käydä omenavarkaissa. Nuo kuulakset ei oikein piirakkaomenaksi sovi ja omppupiirakkaa kyllä tekisi mieli.
    Pakko muuten tarkentaa että tällä kertaa olin ihanainen omenankuorija ja perkaaja ja tuo ukkokulta oli se keittäjä. =)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!