tiistai 4. syyskuuta 2012

Harrastuksista ja niiden lieveilmiöistä, osa 1

Lupasin kertoa tarkemmin Pukkisaaren tuliaisista ja saviastioista, ja samalla tuli kuvattua vähän muutakin rekvisiittaa. En tiedä ketä kiinnostaa meidän saviastiat mutta raportoihan ihmiset muumimukeistakin! Sitä paitsi saviastiat on niin kauniita että niiden kuvaaminen on kivaa.  //  I promised to tell you more about the clay dishes we bought from Pukkisaari. I don't know if anyone is intrested about our cups and pots, but they are so beautiful that I went ahead and photographed all of them!

 

Mies varsinkin on keskiaikaharrastuksen myötä innostunut keräilemään saviastioita joita onkin jo ehtinyt kertyä. Pukkisaaresta mukaan tarttui savenvalaja Sirpa Kurki-Lehdon historiallisten esikuvien mukaan tekemät kolme kahvallista kulhoa, korkea malja sekä nahkanauhassa roikkuva pikkukippo. (Sirpa astioineen kuvissa täällä.) Alakuvissa näkyy taustalla savituoppi jonka ostin kirpputorilta aikanaan miehelle häälahjaksi. Mies juo tuopista aina saunakaljan, joten korkea malja on minulle saunasiideriä varten!   //  Especially my husband has started to collect these, it's part of our medieval hobby. The ones we bought from Pukkisaari are the three dark pots, the tall goblet and the little cup with leather string on it. They are made by Sirpa Kurki-Lehto to look like historical findings.


Harmaa pikkukannu on sekin uusi ostos, mies tilasi sen  Avalonin aarteiden alennusmyynnistä. Tämäkin kannu oli jonkun historiallisen esikuvan mukaan tehty mutta en nyt sitä pääse katsomaan kun kyseinen tuote on kaupan sivulta jo poistunut.  //  The grey little jug is also new, he orderd it from here.


Mies käy usein ruokatunnilla kurkkaamassa kirpputoreilta onko uusia savijuttuja ilmaantunut, savipullot ovat uusin villitys.  //  My husband often visits the local flee markets to see if any new clay things has come up. These bottles are his latest finds.


Onhan noita jo! Suurin osa kirpputoreilta haalittuja. Haaveena olisi että voisi heivata arabiat ja iittalat kiertoon ja pitää näitä ihan arkiastioina. Mutta ihan vielä syömäastioita ei ole tarpeeksi, mm. lautasia pitäisi jostain löytää sopuisaan hintaan. Keskiajalla ei kyllä syöty lautasilta vaan leivän tai päreen päältä mutta ihan niin autenttiseksi ei arkielämässä viitsi ryhtyä!  //  There's alot of them allready! And most of them we've found on flee markets. Our dream is to ditch all the modern dishes and use these every day, but we don't have plates and stuff yet. On medieval times there were no plates though, food was eaten from a bread or a shingle, but that is way too much authenticity for every day life, even for us!

1 kommentti:

  1. Marssin astioittesi innoittamana kirpparille ja jo ensimmäisestä löytyi useoita mitä oli näissä kuvissa. Ostin 4 syvää lautaista (samanlaisia kuin kuvissasi) ja yhden isomman (se missä on kolme raitaa). Näillä alkuun. Uskomatonta miten kirppareilta löytyy!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!