maanantai 11. maaliskuuta 2013

Keskiajan elämää

Lauantaina oltiin siis kuuntelemassa luentoa keskiaikaisista aseista ja sodankäynnistä. Kovasti mielenkiintoista oli! Erityisen hauskaa oli nähdä "keskiaikaleikistä" tuntemani ihminen nykyaikaisissa vaatteissa, nykyaikaisella nimellä ja yhtäkkiä oman alansa asiantuntijana kertomassa ja opettamassa.

Luennoitsija Juha Heinänen esittelee miekkaa ja kilpeä.

Mukana oli kaikenmoista rekvisiittaa joita päästiin luennon jälkeen tutkimaan ja kokeilemaan.

Tämä kypärä on komea mutta epäkäytännöllinen koska tasaiseen päälakeen on helppo upottaa vaikka kirves eikä sieltä oikein nää edes ulos.
Joka suunnasta pyöreä ja kaareva kypärä taas kimmottaa keihäänkärjet ja muut iskut pois. Siinä on myös luukku edessä ja tötterö hengitysilmalle joten oli paljon todennäköisempää että pönttö oli oikeasti päässä silloin kun sitä tarvittiin ja oli tilanne päällä.
Mukana olleet miekat on tarkoitettu nykypoikien taisteluihin, oikeat miekat olisivat teräviä ja niissä kulkisi terän keskellä harjanne joka estää miekkaa taipumasta kun sen tuikkaa vihollisen rengaspanssariin.

Juha varmaan voi korjata jos olen muistanut jotain ihan väärin... ...siitä on aikaa kun olen viimeksi istunut luennolla!

Kuvien taustalla näkyy Huutjärven koulun oppilastyönäyttely joka on esillä kirjastolla 28.3. asti.

Kyseessä on siis Keskiajan Elämää-luentosarja Huutjärvellä. Sarjan ensimmäinen osa oli tämä asejuttu ja kaksi muuta on vielä tulossa.

Klikkaa kuva isommaksi!

Huhtikuussa on vuorossa Elina Sojosen luento keskiajan vaatetuksesta. Elinan blogista, Neulakosta, voi käydä kurkkaamassa ennakkomaistiaista siitä mitä on tulossa.

Toukokuussa Saara Nironen tulee kertomaan keskiajan ruokakulttuurista. 
Saaran ruokablogiin pääsee tästä: Let hem boyle
Saaran ja kumppaneiden tekemän keskiaikaisen keittokirjan saa tilattua itselleen vaikkapa Tippetistä.


Näitä luentoja kannattaa ehdottomasti tulla kuuntelemaan jos vaan sattuu olemaan lähelläkään Pyhtäätä tuolloin. Ne ei maksa mitään ja ovat taatusti mielenkiintoisia! Eikä tullakseen tarvitse olla keskiaikaharrastaja, nämä on nimen omaan tarkoitettu ihan kaikille!


2 kommenttia:

  1. Kiva kun olitte kuuntelemassa. Itseäni harmittaa edelleen ja kovasti, etten älynnyt "pukeutua".

    Rikissa

    VastaaPoista
  2. Kiva oli olla! =) Ja olihan meitä pukeutuneitakin niin saatiin yleisölle tunnelmaa. =)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!