lauantai 16. maaliskuuta 2013

Vihreän siivoustalkoot

Otsikko kuulostaa ehkä poliittiselta toiminnalta mutta siitä ei nyt ole kyse vaan silkasta hömpänpömpästä ihan myönteisen maaliskuun kunniaksi. Kukkalöpinää ja muutama vihreällä tavalla voimauttava (yäk mikä sana!) kuva kaiken valkoisen talvisuuden keskelle.

//

Minulla on menossa projekti. Keittiössä on isot kulmaikkunat molemmissa ulkonurkissa ja siellä ikkunalaudoilla läjä puolikuolleita viherkasveja. Kaiken järjen mukaan niiden pitäisi olla kokonaan kuolleita kaikkien, olen kastellut niitä tämän(kin) talven aikana ehkä viisi kertaa. No saniaista vähän useammin. Mutta ehkä ne ovat sopeutuneet eloon täällä, evoluutio on vauhdissa meidän keittiössä.


Niin se projekti. Tähän mennessä olen siivonnut molemmat ikkunalaudat, raakannut kasveista kuolleet osat pois ja pyyhkinyt niistä pölyt sekä pessyt toisen puolen ikkunat. Kaikki rehut ovat nyt pinossa toisella puolella odottamassa että saan pestyä sen toisenkin ikkunan, siksi nämä kuvat näyttävät niin reheviltä. Se on silmänlumetta vain...


Orkideoissa on nuppuja jokaisessa ja tämä yksi on oikein villiintynyt! Harmi vain että siitäkin löytyi kilpikirvoja... vieruskaverina olleen kultaköynnöksen jouduin heittämään pois, tälle toivon että huolellinen putsaus riitti. Ainakin siksi aikaa kun siinä on nuo kukat.


Seuraavaksi pitäisi saada siivous päätökseen sillä olen luvannut lapselle että ihan pian kylvetään jotain. (Lapsi ei kyllä ihan taida olla perillä siitä mitä on tapahtumassa, lulee että kylväminen on sama asia kuin kylpeminen. Olisi hauskaa päästä tytön pään sisälle ja nähdä millainen on mielikuva kylpevistä siemenistä!!) Salaattihommia meinasin, rucolaa ja vihanneskrassia ja sellasta. Ja melkeimpä joka kasvi huutaa uutta multaa ja orkideatkin uutta kasvualustaa. Saisinkohan tänä vuonna aikaiseksi?


Ja pitäisihän sitä vissiin rairuohoakin pääsiäiseksi laittaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!