sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Siemenet kylvyssä

Tuo kysymyshaaste oli niin valtaisa ponnistus että tässä on jäänyt vaikka mitä tärkeitä ja olennaisia asioita raportoimatta! On rairuohon laittamista ja virpomisvitsaa ja pääsiäiskorttia mutta aloitetaan nyt näistä.


Tänä vuonna kasvimaalle on tulossa suurimmaksi osaksi suorakylvettäviä juttuja, nämä mitä nyt kylvimme ovat sellaisia joita voi siitä ikkunalaudalta leikata suoraan salaatin sekaan. Kurkun ja tomaatin taimet ja muut sellaiset ajattelin taas hakea taimimyymälästä. (Koska menetän järkeni niiden satojen taimien kanssa joita yhdestä pussista tulee ja jotka on sitten pakko heittää pois kun mihinkään ei mahdu.)


Pikkuapulainen haltioitui mullasta keittiön pöydällä.


Kylvöhommat sujui (kohtalaisen) hallitusti kun apulaisella oli tärkeä erityistehtävä, nimikylttien koristelu.


Tuli komeat kyltit, vai mitä!


Kylvökset pääsivät kuvun alle suojaan. 


Kupu on niin hieno että se on ansainnut pari ylimääräistä kuvaa. 
(Villi vinkki joka ei kuvista näy: jos tuollaista kupua käyttää kannattaa alareunojen alle laittaa muutama tikku tai vastaava että ilma pääse kiertämään, muuten tulee homehtuma. Nimim. kokemusta on.)


Kylvettiin maanantaina, lauantaina siellä näytti jo tältä.


2 kommenttia:

  1. Hienot on kyllä kyltit :) Se on tärkeää lapsille, kun pääsee osallistumaan. Niin kauan kuin jaksavat innostua. Meillä tuo poika kohta 10v jo välillä jättää yhteiset kylvö- ym. puuhat väliin. Mutta pääsiäisruohonsa laittoi kyllä itse :) Ja tuo kupu, aivan ihana!

    VastaaPoista
  2. Jep, aina annan mahdollisuuden osallistua vaikka välillä (aika usein...) se riehumiseksi meneekin. Yleensä tuo on kuitenkin innoissaan kaikesta vähän arjesta poikkeavasta tekemisestä.

    Kupu on kyllä ihana, haalasin sen joskun k-raudasta!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!