torstai 7. maaliskuuta 2013

Vertaistukea

Susanna ja Marjaana, tää on teille.

Äiti, lopeta lukeminen nyt. Samoin miehen sukulaiset.

//

Ihastuttava kevätaurinko pilkahteli ikkunoista ja flunssakin on jo sen verran helpottanut että jaksoin nousta sohvalta ja Satakielipostauksen suosiosta inspiroituneena ottaa kuvia muutamista Mäntylän sisustusratkaisuista.


Lapsiperheessä erilaiset käytännölliset säilytysratkaisut ovat tärkeitä, turvaportti vaatteidensäilytyspaikkana on suosikkini ja ehdottoman toimiva! Pesukone-episodin myötä hoitopöytä ja pyykkikori löysivät paikkansa eteisestä... Myös rappukäytävä on omiaan kaikenlaisen ryönän säilytyksessä!


Yläkerrassa sijaitsevaan ompeluhuoneeseen kivan säväyksen tuovat keskeneräiset käsityöt ja lapsen lattialle tyhjentämät laatikot.

 Eteisestä pääsee kätevästi myös vessaan jossa on panostettu värikkyyteen ja erityisesti "kaikki-käden-ulottuvilla"-ideologiaan.


Keittiö on kodin sydän, sanotaan, ja niin se on tässäkin kodissa. Pieni tiski tai nokkahuilu leikkuulaudalla eivät haittaa kun ikkunalaudalla kukoistavat orkideat kilpaa muiden viherkasvien kanssa. Persoonallisen lisän tuovat ikkunan silkkipaperilumihiutaleet jotka sointuvat kivasti yhteen joululahjaksi saadun viinipullon kanssa.


 Pientä pintaremonttiakin on tässä kodissa tehty. Kaksi vuotta sitten aloitettu keittiön kaapin ovien kunnostus on hyvällä mallilla, ensimmäiset kaksi ovea on jo irroitettu ja kertaalleen hiottu. Samoihin aikoihin toteutettiin myös sisäkattojen maalaus persoonallisella otteella: keittiön katossa maalia on kaksi kerrosta, ruokahuoneessa yksi (rakosia lukuunottamatta) ja olohuoneen katto on jätetty täysin alkuperäiseen asuunsa.


Olohuoneessa perheen kaksivuotias pääsuunnittelija on saanut toteuttaa itseään. Tällä nuorella lupauksella onkin aivan erityisen luova ote ja hän hallitsee ns "think outside the box"-ajattelun hyvin. Tästä kertovat mm keinulampaan asettelu kyljelleen sekä lelujen sijoittelu laatikon rajojen ulkopuolelle. Sama filosofia on nähtävissä myös suunnittelijan omassa huoneessa.


Toisaalta vanhempien makuuhuoneessa on nähtävissä mistä nuori suunnittelija on lahjansa perinyt. Makuuhuoneessa yhdistyvät ihastuttavan boheemisti rentouttava makuusoppi, vanhempien keskiaikaharrastus sekä vanhat, uudet ja itse tehdyt säilytysratkaisut pönttöuunin luodessa romanttista tunnelmaa.

//

Selitys paikallaan? 
Ensimmäinen rohkea oli Susanna ja sitten Marjaana. Ottivat kuvia kodistaan stailaamatta ja kaunistelematta, niinkuin se on oikeasti, naked truth-hengessä. Tältä meillä oikeasti näyttää-kampanja (päätin just että tästä tulee kampanja!!) on ihan loistava muistutus meille kaikille siitä että tuskimpa ne sliipatuimpienkaan sisustusblogien kodit aina näyttävät yhtä täydellisiltä kuin blogien kuvat antavat ymmärtää. Tekee ihan hyvää kun velloo täällä omassa kevätahdistuksessaan ja katselee likaisten ikkunoiden läpi silautuvassa valossa kotiaan. Tämä on nyt sitä kuuluisaa vertaistukea.

Kuka jatkaa?


8 kommenttia:

 1. Aivan ihanan AITO ja kaunis koti <3 <3 <3 KIITOS!

  Niin kyllästynyt sisustuslehtiin joissa valkoisessa rintamamiestalossa, valkoisissa huoneissa, valkoisten huonekalujen ja kirjojen(!) seassa on yksi punavalkoraidallien ja yksi sinivalkoraidallinen tyyny sohvalla väriä tuomassa. Eteinenkin on täysin tyhjä, siellä ei ole edes vaatekaappia vaan naulakko jossa on talon äidin korkokengät ja höyhenpuuhkainen hattu sulassa sovussa eteisenpöytää koristamassa..."täällä asuu viisihenkinen perhe ja lemmikkibernhardilainen"...juu, varmaan...viisihenkinen perhe jolla on elämä kuvauksia varten piilossa jossakin ikean kokoisessa varastohallissa.
  Ihmiset eivät enää kyläile eivätkä halua ihmisiä kylään koska lehtien luoma käsitys on sellainen, että kaikki muut elävät sisustuslehden sivuilla.

  -Dorotea R-

  VastaaPoista
 2. Oi Magdaleena, rakastan sua, muiskis!

  Ihana ihana ihana koti, elämisen jäljet näkyy niin kuin kuuluukin. Ja tuosta nuoresta lupauksesta tullaan vielä kuulemaan, sanokaa minun sanoneeni. (Suosikkini on ehdottomasti tuo luova suunnittelija itse korissa. Ei mikään tynnyrissä kasvatettu tyttö!)

  Napatkaa tää, pliiiis.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Mistähän tännekin eksyin..pitää vissiin ruveta lukijaksesi, toi oli niin ihana kuvapläjäys, muakin ärsyttää aina kun katsoo "sisustuskuvia" kun on kaikilla niin hemmetin siistiä ja sliipattua ja sit katsoo omaa kämppää niin että "joo, kyl täälläkin joskus ehkä näyttää tolta.." mutta todellisuudessa se ei ole mitenkään mahdollista ! :)

  VastaaPoista
 4. D ja Marjaana <3 <3 <3

  Viivi, tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista
 5. Ihan mainiota, että tästä tuli kansanliike - ainakin kolmen hengen kansanliike siis! :D

  Kiitos, hulvatonta luettavaa. Rakastin erityisesti keittiön aapinoviremonttia!

  VastaaPoista
 6. Ihana, kiitos :D Vaikka olenkin tavarat-paikoilleen-hullu-ihminen, niin nytkin tiskipöytäkuva tuli tarpeeseen ja pyykkikori tulvii yli. Peilit on täynnä lasten lähmätassu- ja nenä jälkiä ja olohuoneen pinnat pölähtää jos niiden ohi menee :)

  VastaaPoista
 7. Susanna, tästä pitäisi ehdottomasti tulla KOKO kansan liike!
  Nunju, vertaistuki paras tuki! =)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!