keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Avaruusräkäleipää ja muita herkkuja

Katseltiin tänään tytön kanssa Neppajymykerhon jaksoja Areenasta ja innostuimme avaruusaamupalasta niin paljon että päätimme tehdä välipalaksi avaruusleipiä. Ja koska meillä ei ollut tarpeeksi suuria juustoviipaleita että niistä olisi saanut piparimuotilla yhtenäisiä kuvioita, laitoimme leivät mikroon ennen muotittamista joten niistä tuli avaruusräkäleipiä. (Räkäleipä on minun ja isäni aikanaan lanseeraama termi lämpimille juustovoileiville, toki tämä ei ole ensimmäinen kerta kun ne blogissa esiintyvät, ovat sen verran mahtava juttu!)


Tässä välipalassa on vielä sellainenkin mahtava puoli että äiti saa syödä reunat!

//

Piparimuoteista innostuneena mies päätti vielä iltapalalla hemmotella tyttöä letuilla ja jatkoi samalla teemalla. Eläinpiparimuotit ovat nooan arkki-setistä joka minulla on tallella lapsuudesta, niillä on hauskaa hämmentää ihmisiä joulun aikaan kun noista ei aina ihan tiedä mitä ne esittää...


Norsu, sika, kenguru, aasi ja kirahvi. Valas-kamelin mies jätti jostain syystä kokonaan pois. Outo.

//

Ei-syötävä loppuhuipennus:
Meidän pihan lintuvieraat ovat piipahdelleet blogissakin aina silloin tällöin, varsinkin sen takia että miedän pienin ornitologi on niistä niin innoissaan. Tämä syksy vaikuttaa olevan erityisen otollinen pihlajanmarjasyksy, tilhet ovat tulleet valtavina parvina ja parina päivänä on nähty joukko nostalgisia punatulkkujakin. Tänään sinne punatulkkujen joukkoon ilmestyi ainakin kolme tooosi eksoottisen näköistä melkein kauttaaltaan punaista lintua! Pikainen puhelu isälleni ja selvisi että kaverit olivat taviokuurnia jotka asuvat ja pesivät Lapissa mutta syksyllä niitä näkee Etelä-Suomessa asti mutustamassa pihlajanmarjoja. Aika tavallinen otus siis tähän aikaan vuodesta (höh!) mutta itse en ollut kuullutkaan moisista otuksista enkä tiennyt Suomessa noin hienoja lintuja olevankaan. Siistiä!!

(Otin niistä kuvankin mutta eihän siitä mitään tullut. Ostoslistalleni (sille sitten-kun-voitan-lotossa-listalle) meni välittömästi makro-objektiivin lisäksi myös tele-objektiivi!)

Oletteko muuten huomanneet että pihlajanmarjat houkuttelevat pihlajanmarjan värisiä lintuja? Ensin tilhet, sitten punatulkut ja nyt nämä! Jännä!

2 kommenttia:

  1. Onkohan tässä joku sumea logiikka: meillä kasvaa aroniaa, marjat ovat mustat ja mustarastas vierailee taajaan syömässä?!?

    VastaaPoista
  2. Ehkä se mustarastas toivoo naamioituvansa sinne mustien marjojen joukkoon... =D =D

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!