perjantai 17. tammikuuta 2014

Tosi hyvä flow

Joskus viime keväänä innostuin Flow-kosmetiikan palashampoosta ja kasvosaippuasta ja lupasin että niistä on tulossa postaus. No, viime kevät ja kesä sitten meni niinkuin meni ja se, niinkuin moni muukin postaus, jäi suunnittelun tasolle. (Oikeasti, nyt voin jo myöntää että olin aivan totaalisen loppuunpalanut. Rikkipuhki. Silloin sitä vähätteli ja ajatus tuntui hoopolta mutta näin jälkikäteen ajateltuna sitähän se varmasti oli. Sikäli mikäli mitään viime kesästä muistan.)

Nojokatapauksessa. Palashampooni vetelee viimeisiään ja piti tilata uusi, joten tässähän on mainio paikka blogata aiheesta kun on uudet kauniit paketitkin valokuvattavaksi. Ja nyt voin jo todeta että Flow-kosmetiikkarakkauteni on pysyvää sorttia eikä enää pelkkää hetken huumaa.


Kaikki lähti oivalluksesta, että varsinkin ihon hoidossa vähemmän on enemmän. Naamani on aina ollut yhtä suurta kuivaa mutta rasvaista sekä näppyläistä ongelmaa. Tai oli, kunnes oivalsin että mitä enemmän monimutkaista ja kilomerinpitkän aineosaluettelon omaavaa kosmetiikkaa iholleni tuuppasin, sitä huonommin se voi. Sen sijaan että olisin hoitanut ihoni luontaisia ominaisuuksia, tein ihostani kosmetiikkariippuvaisen luomalla sille yhä uusia ongelmia. 

Nykyään pesen kasvoni suihkussa käydessäni Flown savi-merilevä kavosaippualla. Kosteutukseen käytän ihan ruokakaupan kookosöljyä, mutta vain jos tuntuu kuivalta, en mitenkään automaattisesti. Nyt pakkasella tuntuu todellakin kuivalta, mutta kesällä ei niinkään joka päivä. Työpäivinä aamulla riittää vesipesu, ehkä kuiviin kohtiin sipaisu öljyä ja päälle Flown meikkipuuteria, ei muuta. Ja tiedättekö mitä! Ennen ihoni oli toivottoman kiiltävä ja rasvainen jo parin tunnin kuluttua meikkaamisesta, nykyään se on ihan tyytyväinen ja tasainen koko päivän. Ja näppylöitäkin on enää vain pari hassua silloin tällöin.

Tosin nyt kun talvi ja pakkanen vihdoin tulivat, huomasin että pelkkä kookosöljy yksinään ei tahdo riittää. Se kun on lopulta aika kevyttä tavaraa (ja juuri siksi niin ihanaa muina vuodenaikoina). Kuivimpia kohtia, ainakin poskien punaisia läikkiä varten tilasin nyt  Flown Hamppu hoitovoidetta. Saa nähdä miten sen kanssa käy!


Vartalon ihonhoidossa pätee sama yksinkertainen linja kuin kasvoillekin: pesuun yhden keskiaikaseuralaisen tekemää suolasaippuaa ja kosteutukseen sitä samaa kookosöljyä mitä naamallekin. Ihanaa, vaikka ei Flowta tällä kertaa.

Viimeiseksi tähän selostukseen näköjään jäivät hiukset, vaikka niistä koko innostus aikanaan alkoikin. Nimittäin rastojen pesuun Flown palashampoo on ihan ylivoimainen! Ennen tukan pesu oli tuskastuttava operaatio mutta nykyään ah niin helppoa. Sen kun vaan hieroo shampoopalalla tasaisesti joka puolelta päänahkaa pötkylöiden välistä, vaahdottaa ja huuhtelee huolella. Tadaa! Ennen käytin toisinaan hoitoaineena ihan etikka-vesiseosta mutta nyt piparmintun tuoksun ja talvipäänahkaa hoitavan nokkosen houkuttelemana tilasin Flown Nokkos-hiushuuhdetta. Niin ja shampoona on tähän asti ollut  Teepuu, mutta tällä kertaa vaihtelun vuoksi päätin kokeilla rasvoittuvien hiusten shampoota. Ei sillä että hiukseni mitenkään erityisen rasvoittuvat olisivat (itse asiassa mitä harvemmin pesee, sitä hitaammin ne rasvoittuvat. Paras tapa hankkia itselleen rasvoittuvat hiukset on pestä niitä päivittäin.), mutta en halua löystyttää rastoja liian kosteuttavalla tai hoitavalla shampoolla.


Ja ei, tämä ei ole sponsoroitu postaus, kaikki tuotteet olen tilannut ihan omalla rahalla. Olen vain niin innoissani koko paketista. Sillä sen lisäksi että nämä oikeasti toimivat, ne ovat myös pienen suomalaisen yrityksen valmistamaa, edullista ja riittoisaa kosmetiikkaa ja kaiken lisäksi luomua. Inci-listassa ei ole yhtään mitään ylimääräistä eikä turhaa pakkausjätettäkään synny kun kaikki mikä suinkin voi on pala-muodossa. Ja lisäksi saan tilattua kaiken kätevästi samasta paikasta ilman sen ihmeempää päänvaivaa. Ihan mahtavaa!

Edit.
Parin viikon käytön jälkeen voin kertoa että kaikki tilaamani uudet jutut toimivat loistavasti. Rasvoittuvien hiusten shampoo oli vielä teepuutakin parempi. Pesun jälkeen hiukset ovat suorastaan narskuvan puhtaat ja hiushuuhde tasapainottaa mukavasti niin ettei päänahka kuitenkaan kuivu liikaa. Ja pötkylät tuoksuvat pesun ja huuhtelun jälkeen ihanasti piparmintulta (jopa niin selkeästi että lapsikin kommentoi ihanaa tuoksua joka oli sama kuin joulun punavalkoisissa karkkikepeissä.). Tuoksu kyllä sitten hälvenee hiusten kuivuessa. Hamppuvoidekin toimii juuri niinkuin sen pitikin. Käytän sitä kasvojen kuivimmissa paikoissa kookosöljyn alla, ihosta tuli taas pehmoinen ja talvikuivuudesta johtunut hilseily katosi! Ystävä kommentoi että ihoni hehkuu, ja se jos mikä on kivaa.

 

2 kommenttia:

  1. Mä taisin kurkata tuonne nettikauppaan ihan vaan nopeasti ostolakostani huolimatta... Niin, ja eihän se koske hygieniatarvikkeita, joiksi nämä mitä suurimmassa määrin lasketaan. Nyt pakettia odotellessa ;-)

    Kiitti siis vinkistä, ihanilta näyttävät nuo tuotteet ja kun laitoit käyttökokemuksiakin niin rohkenin tilata meidänkin rastapäälle.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!