torstai 8. marraskuuta 2012

Huppu himmeenä

Paitsi ettei edes ole. Kuulosti vaan niin mahottoman hauskalta idealta tuo otsikko.

Mutta siis nyt se huppukin on valmis! Kyllä niitä näköjään syntyy kun jaksaa vaan tehdä. Ja tuli siitä ihana vaikka tietysti jotain vastoinkäymisiäkin tuli vuorin kiinnittämisen kanssa -kaikki palaset eivät käyneet ihan yksiin, päällyskankaan päälaen sauma ei ole ihan päälaella ja koko juttu on muutenkin vähän vänkkyrä... mutta mitä pienistä vai mitä!

Tai ehkä sittenkin on vähän (huppu himmeenä)...

(Laitoin poseerausta varten isännän paidan päälle kun en jaksanut omaa mekkoa alkaa kaivaa esille...)

Hupun malli on siis aikalailla Skjoldehamnin löydön mukainen, tosin alkuperäisessä ei ole vuorta. Tämä minun on nyt niin paksu ja lämmin että taatusti ei palele vaikka tunnetusti vilukissa olenkin. Vuorista on myös se etu että karvainen ja pisteliäs päällysvilla ei pääse iholle. Molemmat kankaat on siis Tippetistä, vihreä on paksumpaa ja pörröisempää villaa ja vuorina ruskeaa, ohuempaa ja ihanan pehmeää ja tiivistä kangasta, villaa sekin.

Never mind the koirankarvat.

Vuorin ompelin kasaan tikkipistoin pellavalangalla, mikä kyllä vähän harmittaa kun vaalea lanka loistaa saumasta, onneksi se ei kuitenkaan ulospäin näy. Saumavarat käänsin kaksinkerroin ja ompelin etupistoin ruskealla silkkilangalla.
Päällisen ompeluun käytin sitten pelkästään silkkilankaa ja kiinnitin palat toisiinsa alkuperäiselle uskollisena pistolla jonka nimi on englanniksi whip stitch, suomenkielisestä nimestä en ole varma, olisiko yliluottelu? Tuon piston olisi voinut ommella ilman saumanvaroja mutta koska minun kankaani ei ole purkautumatonta keittovillaa, jätin saumanvarat, käänsin ne sivuille ja ompelin kiinni etupistoilla. 
Päällisen ja vuorin ompelin yhteen myöskin sillä whip stitchillä ja huolittelin vielä etupistoin ettei reuna olisi ihan niin pullea. 

Never mind the liian pimeässä otetut kuvat.

Lopputulos on minusta aika hieno enkä ompelukoneella olisi ikinä saanut noin kaunista aikaan! Ja nyt se pitää pakata tuonne keskiaikalaatikkoon eikä sitä pääse käyttämään ennenkuin joulukuussa. Niisk!3 kommenttia:

 1. Pää pystyyn, huppu päähän ja prismaan ruokaostoksille!! :)
  Ainakin pyhtäällä on -8 ja sulla on pirkuleen hieno huppu mitä käyttää...mundis-ihmiset vaan kuolaa katellisina! :)

  VastaaPoista
 2. Hrrr, meillä kans pakastaa, joten huppua vaan kehiin ;-) Toisaalta auringonnousu näyttää aivan mahtavalta tällä kelillä.

  Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 3. Olen tota hupun käyttöä kovasti pohtinut (kyllä, mistä vaan VOI saada aikaan dilemman!!) ja tuota neulakinnaspipoa olen käyttänytkin ihan tavan vaatteiden kanssa. Mutta mun mielestä myös mies totesi hyvän pointin, että jos noita käyttää arkivaatteina niin katoaako niistä sitten se hohto?

  Jään pohtimaan... =D

  Aurinko oli tänään erityisen ihana, käveltiin neidin ja koiran kanssa oikein venerantaan saakka kun oli niin hieno keli!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!