torstai 22. marraskuuta 2012

Kankaita, housut ja kääryleenpuolikas

Pakko päivittää keskiaikavaateprojektin väliaikakuulumisia sillä...

Kangaspaketti Ruotsista tuli tänään!!! Ihmeellistä että ne on nyt oikeasti täällä, että ne ihan totta tuli perille. Ikinä ennen en ole tilannut ulkomailta mitään mutta nyt uskalsin kun tätä niin kovasti suositeltiin, ja härregyyd kun oli nopeeta toimintaa! Kun vihdoin ja viimein saatiin haalittua kokoon sen verran rahaa että uskallettiin tilata niin nehän tuli ihan muutamassa päivässä. Medeltidsmodesta siis.


Ja ne on ihanat! Täyttä villaa tottakai ja niiiin kauniit. Sinisestä tulee miehelle tunika, kellanruskeasta minulle mekko. Oikeanpuoleisen kasan päällimmäisenä pötköttää puolivalmis säärikääre Tippetin herringbone-villakankaasta joka pareineen pitäisi saada valmiiksi ennen kuin pääse alkamaan noiden mekkojen kanssa. Mutta kun musta lanka loppui kesken! Arg!


Pakko oli kuitenkin kääriä yksinäinen kääryle mukaan asukokonaisuuteen johon vihdoin eilen valmistui housut mallia Thorsberg. Täytyyhän nyt housujenkin olla autenttisen näköiset vaikka niistä näkyykin käytössä vain polvet! Kun sen tietää... (Ja ei nyt mennä noihin kenkiin.)


Vähän parempaa kuvaa housuista. Vasemmalla etukiila ja oikealla pyllypuoli josta näkyy miten etukiila jännästi kääntyy taakse ja yhdistyy peppupalaan. (Katsokaa ohje niin tajuatte.) Ihmeellisen hyvin nuo toimii vaikka niistä tulikin tooosi leveät huolellisesta kaavansuunnittelusta huolimatta.

Nyt on vaan nälkä kasvanut syödessä ja noiden housujen päälle pitäisi saada villaiset samanlaiset, kun pellavahousuthan on oikeastaan alushousut. Kai? Mutta jos nyt ensin ne kääryleet valmiiksi ja tunika ja mekko ja viitat ja pipo ja ja ja...... Joulukuun alkuun mennessä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!