torstai 25. huhtikuuta 2013

Kolme kuvaa

Minulla ei ole yhtään uutta otosta kamerassa mutta haluaisin yrittää mielikuvitella teille kolme kuvaa eiliseltä.

Ensimmäinen kuva.
Oltiin perheen kanssa pihatöissä, lapsi leikki tyytyväisenä hiekkalaatikolla. Tasaisin väliajoin laatikolta kuului täysin palkein huudettu: ÄLÄ TULE HYVÄ KAKKU.. HUONO KAKKU!!
Ja mustarastas. Se on jo monta päivää pitänyt konserttia lähipuissa laulaen kovempaa ja kauniimmin kuin kaikki muut yhteensä. Mustarastaan ääni on kevään ääni.
Me tehtiin miehen kanssa yhteistyötä. Pari vuotta sitten kasattu lehtikompostikasa oli muuttunut muhevaksi kastematomullaksi, mies lapioi kottikärryt täyteen ja minä kärräsin omatekemää multaa uudelle perunamaalle. Kello oli jo ilta ja aurinko värjäsi ilman kullan väriseksi ja teki pitkiä raitoja nurmikolle. Ensi kesänä saadaan oman maan perunaa!

Toinen kuva.
Aurinko oli jo mennyt liiterin katon taakse piiloon. Oltiin menossa sisään mutta päivän kuuma puheenaihe, fasaani, pyrähti naapurin pihalle. Menimme ihan hiljaa naapurin aidan viereen, minä, mies ja lapsi miehen sylissä. Katselimme kuinka fasaani yritti ratkaista ongelman. Se olisi  halunnut aidan yli meidän puolelle juuri siitä kohtaa missä seisoimme eikä oikein tiennyt mitä olisi tehnyt. Fasaani tepasteli rinta röyheänä edes takaisin ja punnitsi vaihtoehtoja. Välillä se töräytteli meille tai lihaville harakoille jotka myös tulivat uteliaina seuraamaan esitystä. Fasaanin sulkapuku oli saman värinen kuin ilta-aurinko, kultainen ja kuparinen ja punainen ja oranssi ja keltainen.

Kolmas kuva.
Olin käynyt suihkussa ja kokeillut niitä uusia saippuoita. (Avasin molemmat koska en osannut päättää kumpaa kokeilisin ensin.) En yleensä ikinä raaski hankkia itselleni mitään tuollaista ylellisen luksusta joten oli ihan erityistä hemmotella itseään noin herkullisilla tuoksuilla. Ihan kevyt sitrustuoksu jäi vielä ihollekin loppu-illaksi.
Lapsi oli niin väsynyt että nukahti iltasadun ja unilaulun jälkeen samantien.
Minä keitin itselleni iltateetä, sitä sitruuna-inkivääriä. Kävin sohvalle ja minulla oli siinä sitä keltaiselta tuoksuvaa teetä, suloisen kitkerää tummaa suklaata jossa oli sitruunan värinen rusetti, ja myytinmurtajat. Täydellinen yhdistelmä!


4 kommenttia:

  1. Suloisia kuvia.

    Eikö vaan elämä koostukin ihanista pienistä suurista asioista!?!

    Nautitaan!

    VastaaPoista
  2. Ei tarvinutkaan kuva,vaan näin mielikuvituksessani , faasaniasi, kärryäsi uuden mullan kanssa, ja sen miten haistelit saippuja pohtien kumpi otta kumpi jättää. Rauhallista viikonloppua!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!