maanantai 8. huhtikuuta 2013

Salaattimies ja banaanivene

Nyt näitä lapsiaiheisia postauksia näköjään tulee sarjatulena. No, niillä mennään mikä ajankohtaista on. 

Tuo meidän rinsessa ei oikein perusta tuoreista kasviksista ja hedelmistä. Banaani menee, samoin viinirypäleet, viime kesänä söi herneitä suoraan pensaasta ja jotain marjoja mutta muuten ei tuoreet uppoa. Tämä juontaa tietysti juurensa aikaan jolloin ihottuman takia ei voinut oikein mitään tuoreita antaa, tottumiskysymys siis. Mutta ei se kyllä kurkkua ole koskaan syönyt vaikka olisi voinutkin, koostumuksessa jokin mättää. On kuulemma liukasta. Ja on tämä myös meidän vika. Jos vanhemmat ei syö salaattia niin miksi ihmeessä lapsi suhtautuisi siihen mitenkään muuten kuin epäluuloisesti. Nyt ollaan kyllä kovasti annettu esimerkkiä.


Kyllä lapsi kasviksia muuten syö, kypsennettynä oikein mielellään mm porkkanaa ja parsakaalia. Ja omakasvattamat salaattijututkin menee kun ne silppuaa ruuan sekaan. Että ei sillä varmastikaan vitamiineista ole puutetta. Mutta olisihan ne kasvikset terveellisempiä tuoreina.


Yritin huijata lapsen syömään salaattia ja vesimeloonia. Salaattinaamasta hän söi paprikasuun (!) ja loput syötti meille. "Maista äiti hyvää salaattia!" Meloonipurjetta hän nuolaisi ja pisteli poskeensa tutun banaanin ja jugurttimeren. Onhan sekin tietysti edistystä entiseen. Eilen tein meloonista mehujään, otin viipaleesta piparimuotilla sydämen ja laitoin sen tikkuun ja toviksi pakkaseen. Upposi jo paremmin, kuka lapsi nyt jätskistä kieltäytyisi!

Nyt kaikki hauskat ja hyväksi todetut vinkit jakoon!


4 kommenttia:

 1. Hauskan näköisiä viritelmiä. Meillä on aina tuoreet mennyt mukisemmatta, joten vinkkejä en keksi. Mutta ehkä kirsikkatomaatit kokonsa sa erilaisuutensa puolesta voisi upotakin?

  Sinniä ainakin tarvitaan, ja se 13 maistamiskertaa, voi montako se oli?

  VastaaPoista
 2. Semmoista itsekin söisin hyvällä mielellä. Olet hauskasti koristellut.

  VastaaPoista
 3. Meillä kun meinaa välillä puuro tökkiä, Pienemmälle kun ei oikein muuta aamu- ja iltapala vaihtoehtoa ole, niin oon kans väkerrellyt soseista vaikka mitä naamaa- ja maisemaa siihen puuron päälle ja johan menee paremmin :) Noi sun on niin herkullisia et mä voisin kyllä syödä :D pitäsköhän tehdä itselle tommonen kannustuslautanen ;D

  VastaaPoista
 4. Hymynaamalautanen vois kyllä piristää omaakin päivää! =)

  Täytyy vaan jatkaa maistelumeiningeillä. Kirsikkatomaattejakin on kokeiltu ja imeskelty. Joku siinä koostumuksessa ja liukkaudessa mättää. Nooh, hiljaa hyvä tulee. =)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!