perjantai 25. tammikuuta 2013

Nopeita potretteja hiilellä

Talvi-illassa, siinä keskiaikatapahtumassa siis, oli ohjelmassa myös piirrustuskurssi: nopeita potretteja hiilellä. Olin innolla mukana, olenhan nuorena tyttönä harrastanut piirtämistä paljonkin. Mutta piru vie että meinasi olla kankeaa kun ei vuosikausiin ole mitään kunnolla piirtänyt.


Onneksi opettaja oli hyvä ja osasi kertoa mitä kannattaa ottaa piirtäessä huomioon. Nopeat lyhyet jutut auttoivat myös, pääsi vähän eroon pipertämisestä. Kaikkein parasta oli tuo kolmen minuutin skissi kynää nostamatta. Siinä hävisivät kaikki estot ja innostus otti vallan!


Opeteltiin myös mittaamaan mallin mittasuhteita silleen kun oikeat taiteilijat tekee. Se oli ihan kivaa mutta kangistavaa. Eikä sitäpaitsi edes kovin helppoa, Larsin kädet jäivät selvästikin liian lyhyiksi! Tuo oikeanpuoleinen möykky on ihan eka kuva, tuohinen helistin. Sen muoto ja pintarakenne oli niin hankalat että nyhertämiseksi meni.


Viimeiseksi piti valita malli naamapotrettia varten. Tässä juuri päiväunilta herännyt, erittäin väsynyt OswaldR. Meinasi nukahtaa kesken poseerauksen...

//

Mikähän siinäkin on, että omia ompeluksia tms käsitöitä esittelen täällä mennen tullen mutta sitten kun pitäisi piirrustus laittaa näytille niin käääh. Vaikeaa. Tuntuu ylpeilyltä. Vaikka nämä nyt on tälläisiä nopeita räpellyksiä vaan, kiva silti tallettaa ne johonkin. Että tuli tälläistäkin tehtyä pitkästä aikaa.


4 kommenttia:

  1. Noi on hianoja, tykkään ettennkin tuosta möykystä. Ei niin, että väsyneessä OswaldR:ssakaan olisi vikaa ;-)

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia nuo on! Näkee että olet piirtänyt ennenkin, vaikka sanotkin että taidot on ruosteessa. Minäkin olen aina tykännyt piirtämisestä, mutta vähiin on viime vuosina jäänyt.

    VastaaPoista
  3. Nyt olet kyllä turhan kriittinen, nuo ovat upeita. Erityisesti tuo viiden minsan pikku-ukko on mun lemppari. Näyttää niin topakalta ja tärkeältä :D .

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!