torstai 3. tammikuuta 2013

Sydän

Oliko se vuosi -95 kun Suomi voitti jääkiekon mm-kultaa? Olin silloin 11-vuotias enkä ymmärtänyt yhtään mitään jääkiekosta enkä kyllä ymmärrä vieläkään. Mutta sen koko kansaa ravistelleen "me voitettiin"-tunteen ymmärsin ja tunsin jotenkin itsekin olevani osallisena siitä vaikka en todennäköisesti yhtään peliä katsonutkaan.

Parhaiten (ja melkeimpä ainoana juttuna) koko hullunmyllystä mieleen tarttuivat lööpit joita iltapäivälehdet toitottivat kun voittoisan joukkueen valmentaja Curt Mikäsenytoli heilutti pahviplakaattia johon oli kirjoittanut "Suomi on sydämmessäni". Ja siitäkös uutinen syntyi: Curren sydämeen mahtui kaksi ämmää!

Tai ainakin noin sen muistan. 

Ehkä se tekikin sen tahallaan, ollakseen vitsikäs? SydäMMeen, niinkun MM-kulta, ehe. Tuollainen huumori ei ole koskaan, varsinkaan 11-vuotiaana, ollut vahvin lajini. Yritin googlailla aihetta löytämättä vastausta, mutta minulle selvisi että tuo sanonta, sydämeen mahtuu vain yksi ämmä, ei taidakaan olla tuolloin syntynyt niinkuin olen aina luullut. Se onkin taas näitä vanhoja suomalaisia viisauksia. No, oppia ikä kaikki ja parempi myöhään kun ei milloinkaan jne. 

Jääkiekosta kansanviisauteen kolmessa kappaleessa, siinä on jo tarinaa kerrakseen!


Meillä on muutenkin ollut oikein sydäMMellinen päivä. Aloitettiin aamu Pikkukakkosen Neppajymykerholla (aamuteerauha, katsokaas) jossa askarreltiin pussi jonka koristeeksi tuli glittersydän. Pitihän sellainen tottakai askarrella heti kun oltiin saatu aamupuurot, pyykit, tiskit ja muut ikävät velvollisuudet pois alta! Tosin fiksattiin ideaa vähän kun ajatus varisevasta glitteristä 2-vuotiaan käsissä ei tuntunut kamalan houkuttelevalta (ihan sydämestä ottaa suorastaan!)... aika kivat sydämet tuli askarteluhuovastakin.


Nyt on päheä sylänlaukku! 

(Supersankaripaita kävi pesussa, napattiin käyttöön suoraan narulta ja on ollut siitä asti päällä päivin öin, pilvihaalarin allakin. Ai miten niin uus lempipaita?)


3 kommenttia:

  1. Nyt tulee melkein K18-kommentti!

    Noista sydämeen mahtuvista ämmistä tuli mieleen tarina, kun en millään meinanut muistaa koulussa sitä yhden ämmän sääntöä. Unohdin sen toistamiseen, niin ope laittoi minut kerran lapsena syömään porkkanaraastetta kouluruokalan jäteastiasta (biojäteastia), jotta vastaisuudessa muistaisin sen yhden ämmän. Hyvin toimi, muistan loppuelämäni :( .

    Oi miten söpis pussukka! Ja leppäkerttukin siellä. Joku on jo kesäfiiliksissä :) .

    VastaaPoista
  2. Ei herrrrrranenaika!! Sillä opella ei kyllä ollut ihan kaikki kotona!!
    Jep, pussukassa on leppäkertun lisäks possu, lammas, koppakuoriainen, 2 hämä-hämähäkkiä ja toukka. Hän käski niin minä piirsin. Itse hän piirsi sinne omien sanojensa mukaan pelottavan käärmeen, kyyneleitä ja itkevän tytön. Taisi käsitellä sitä kun jouluna pelästyi mörkyli-piirretyn käärmettä ihan itkuksi asti. =/

    VastaaPoista
  3. :D Curt Linström. Se oli lakanassa se kaksi ämmää :) Minä taas olen seurannut jääkiekkoa aina. Miehellä ei kiinnosta, mutta lempijoukkueen pelin aikana se tietää mennä pois tieltä. Olen oikein odottanut milloin saisin alkaa perehdyttämään poikiani lajiin ja viime vuonna vihdoin Isompaa alkoi kiinnostaa :)

    Sydänlaukku on vallan ihastuttava :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!