lauantai 12. heinäkuuta 2014

Päikkäriaskartelua


Kun Poikanen nukkuu päikkäreitä ja mies on töissä, ja jos just ei ole ihan pakko siivota jotain, on minulla ja Tytöllä aikaa tehdä jotain kivaa. Yleensä leikitään eväsretkeä tai kasataan palapeliä tai sitten askarrellaan.Ötökkä oli aika kiva, idea löytyi pinterestistä. Kaksi pahvilautasta vastakkain, väliin niiteillä raajoja ja muita ulokkeita ja sitten vaan koristellaan. Tehtiin toinenkin! Sopii sellaisiin päiviin kun hermot ei mitenkään kestä liimalla tai maaleilla sotkemista. Ötökällä pystyy myös viihdyttämään veikkaa silloin kun se on hereillä. (Tytöstä on tullut aika pro veikanviihdyttäjä ja Poikasen mielestä sisko on iiiiihana.)
Lohikäärmeviuhkajuttu (lapsen oma design joka suunniteltiin jo edellisenä iltana) onkin sitten vaativampi homma, sen tekemisessä on monta kriittistä kohtaa. Lohikäärmeen piirtämistä ja leikkaamista pitää odotella aika kauan, kriisi uhkaa viimeistään siinä vaiheessa kun äiti menee liimaamaan lohikäärmeelle suomut väärin päin. Lisäksi silkkipaperi yhdistettynä liimaan ja kolmevuotiaaseen on haastava yhtälö joka todennäköisesti päättyy siihen että silkkipaperi on yhdistetty liimalla kolmevuotiaaseen. (Haha, olimpa hauska.)


Oikeasti, onko edes mahdolllista askarrella hallitusti? Ei ainakaan minun pedagogisilla taidoilla. Kolme sekuntia niin liimaa on tukassa, kaikki askartelupaperit silputtu saksilla tai vesiväreillä maalattu naamaan tiikeriraidat.


2 kommenttia:

  1. Mutta teillä askarrellaan, silti! Pisteet siitä, mun hermot ei koskaan kestänyt sitä, jätin suosiolla päiväkodintädeille ;-)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!