sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Suuria ja pieniä asioita

Nyt. Vihdoin ja viimein päätin tarttua toimeen ja vastailla Marjaanalta saatuun hyvän mielen haasteeseen. Pitää listata kymmenen ilahduttavaa asiaa, tekee varmasti itse kullekin välillä hyvää pysähtyä pohtimaan näitä vaikka ihan tyytyväinen oloonsa olisikin. Voi vaikka tulla vielä tyytyväisemmäksi! Varsinkin kun Marjaana yhdisti tähän hommaan vielä kiitollisuuden.

Vaikka kymmenen asian listaaminen tuosta noin vaan on aina hankalaa. Oli se sitten kauppalista tai mikä hyvänsä, aina unohtuu jotain tärkeää!

1. Aloitetaan helposta ja tärkeääkin tärkeämmästä. Se on tietysti tuo lapsi! Tällä hetkellä sillä on menossa vielä joku ekstrasuloisuuskausi (paitsi kuulemma iltaisin kun olen töissä..). On riemastuttavaa seurata miten hän kasvaa koko ajan vähäsen lisää, oppii uusia asioita ihan huomaamatta ja kehittää itselleen persoonaa. Ja puhuu taukoamatta. Jos ei puhu niin laulaa. Ja nauraa ja kikertää ja esiintyy ja velmuilee ja vielä nauraa siihen päälle, oikea humoristi!

2. Toinenkin tärkeä. Tuo mies. Se miten elämä muuttuu koko ajan paremmaksi, parisuhde kehittyy syvemmäksi ja tasapainoisemmaksi. Rakkaus ja luottamus ja turvallisuus ja yhteinen huumori, jne. Meneekö liian siirappiseksi jo?

3. Ja koti tietysti. Siitäkin olen kiitollinen. Ja iloinen. Alussa kun muutettiin tänne näin vain joka paikassa asioita jotka pitää muuttaa. Korjata ja rempata. Nyt olen antanut olla, keskityn hyviin puoliin, sisustan omannäköiseksi. Marjaana kirjoitti siitä miten koti on hänelle rauhansatama. Niin täälläkin, täällä on hyvä olla.
Lapsuudenystäväni kodissa oli eteisen seinällä pikkuinen taulu jossa oli runo: Oma tupa ja tuoli, soppakauha ja kattila, oma rauha ja riemu, asua ja touhuta. Luin sitä niin paljon että osaan sen vieläkin ulkoa ja haaveilin tästä mitä minulla nyt on.

4. Siitäkin olen iloinen ja kiitollinen että työsoppariani jatkettiin taas kahdeksi kuukaudeksi eteenpäin. Jee jee. On ihan virkistävää pitää yllä sitä töissä olemisen rooliakin välillä ettei ihan täysin unohdu miten ihmisten ilmoilla ollaan. Siitäkin olen iloinen ja kiitollinen että sain nyt miehen loman ajan tehdä enemmän töitä, ylimääräinen raha ei todellakaan ole pahitteeksi. Ja nyt kun tälle linjalle lähdin niin tottakai olen iloinen ja kiitollinen siitäkin että alun alkaen pääsin töihin ja vielä ihan tähän oman kodin naapuriin, ja kaiken lisäksi niinä aikoina ja tunteina jotka meidän elämään parhaiten istuu! 

5. Toisaalta olen aivan erityisen kiitollinen siitä että olen voinut olla kotona näin pitkään. Sen on mahdollistanut ensin vanhempieni rahallinen apu, sen jälkeen tuo työni. Mutta myös se, että asun maassa jossa yhteiskunta ihan oikeasti maksaa meille äideille siitä että olemme lastemme kanssa kotona! Hirveästi kuulee kitinää siitä miten sitä rahaa tulee liian vähän ja miten vaikeaa on käydä osa-aikaisesti töissä kotonaoloaikana jne. Jos nyt kuitenkin muistettaisiin että olemme melkoisen etuoikeutettuja että saamme tämänkin verran! On maita joissa lapsen kanssa kotona oleminen ei ole edes mahdollista koska mitään kotihoidon tukia ei ole. Ja toisaalta maita joissa naisilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla kotona. Täällä meillä on sentään vapaus valita mitä teemme!

On myös maita joissa meidän kotihoidontukemme suuruinen summa tuntuisi jättipotilta koska juuri mitään ei ole, mutta se onkin sitten jo ihan kokonaan eri juttu vaikka tietysti kiitollisuuden aihe on sekin. 


No nyt tuli monta isoa ja perustavanlaatuista ilon ja kiitollisuuden aihetta. Olisiko loput viisi vähän kevyempiä.


6. Eilen tulin iloiseksi uusista vaatteista jotka löysin ihan marketista uudenvuodenbileitä varten! Ehkä saatte nähdäkin ne jos iloitsen niistä yhtä paljon vielä huomennakin... 

7. Shoppailtiin eilen muutenkin piiitkästä aikaa ja tulin iloiseksi siitä miten iloiseksi lapsi tuli uusista leegoista! Eikä nyt mitään mutinoita siitä että olisi muka jotenkin ristiriitaista että ensin ostetaan lapselle kirpparilta leegoja joululahjaksi ja ollaan tooosi tyytyväisiä maltilliseen joululahjasaldoon, ja sitten mennään ja ostetaan alennusmyynneistä ex tempore leegopakki. Ei mitään ristiriitaa. Ni.

8. Tosiaan huomenna olen menossa uudenvuodenbileisiin kunhan ensin suoriudun työvuorosta, josta tulen suoraan kotiin juhlimaan miehen ja lapsen kanssa. Mutta sitten kun lapsi on saatu nukkumaan, minä sukellan tuosta aidan yli suoraan paljuun! Koska ne bileet on ihan totta tuossa naapurissa, kuinka kätevää! Ja mies tarjoutui ihan itse lapsenvahdiksi että minä pääsen kavereiden kanssa juhlimaan, kuin ihana mies! Ja kyllä, siellä bileissä on palju jossa lillutaan toivottavasti koko ilta katselemassa ilotulitusta, toivottavasti lasi kuplivaa kädessä. Ja ei, ei ole mitään ristiriitaa siinä että ostin uuden outfitin bileitä varten joissa ollaan paljussa ehkä koko ilta. Ni.

Hei ja ne bileet järjestää se samainen kolmoskohdan lapsuudenystävä joka on ystäväni vieläkin, ja ihana onkin!

9. Oh, nyt alkaa numerot loppua kesken joten tiivistän nämä seuraavat yhteen: Olen iloinen harrastuksista ja omasta ajasta ja myös niistä harrastuksista jotka ovat yhteisiä miehen kanssa. Olen iloinen siitä että hetkittäin jopa onnistun vangitsemaan kamerallani sen mitä olin aikonutkin, ja joskus jotain sellaistakin mikä tulee ihan yllätyksenä. Ja keskiaikahömpötyksistä ja niiden myötä tulleista ihmisistä ja muutenkin kaikista ystävistä tottakai ja puutarhasta ja keittiöpuutarhasta ja oman pihan perunoista ja käsitöistä ja siitä kun joskus onnistuu.

10. Ja teistä olen iloinen ja kiitollinen myös! Tästä yhteisöstä ja virtuaalisista ystävistä ja siitä että tämän jutun kautta minulla on yhteys maailmaan vaikka täällä kotona tietysti tosi ihanaa ja mukavaa onkin. Ja siitäkin olen erityisen iloinen että eräs vanha ystävä joka joskus oli kovasti paljon rakas mutta sittemmin muutti kauas kauas, ja jonka kanssa yhteydenpito on vain jostain syystä hiipunut, on perustanut oman blogin ja eksynyt tännekin lukijaksi. Ehkä vielä tutustumme uudestaan, kuka tietää...


Semmoisia ilonaiheita tällä kertaa. (Lähes)satunnaisgeneraattori arpoo lukulistaltani seuraavat uhrit joille haaste lähtee eteenpäin, yritän löytää sellaisia joilla tämä ei vielä ole käynyt: PeNa, Hippu, Elluelina, Villapadan Anni ja Puhteen Tiina, olkaatten hyvät!7 kommenttia:

 1. Hei teidän UV-suunnitelmat kuulostaa kadehdittavilta, palju + ilotulitukset + skumppa... ei voi mennä pieleen!

  Kiitän myös haasteesta.
  Pitää vähän miettiä, tuntuu että tullut vuodatettua melkoista siirappia blogiin viime aikoina...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Magdaleena, ihania hyvän mielen ja kiitollisuudenaiheita! Elämä muodostuu pienistä onnenhetkistä. Ja asenne ratkaisee tosi paljon - sulla on hyvä asenne ;-)

  Ei mitään ristiriitaa noissa parissa mainitsemassasi kohdassa, ei todellakaan. En minä ainakaan näe. (Onkohan tämä nyt sitä kuuluisaa naisen logiikkaa.)

  Oikein ihanaa ja rentouttavaa uudenvuoden aattoa ja tietysti kaikkea tuota ihanaa ensi vuodelle myös!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, hienoa, hienoa :) Aika samoilla linjoilla olen, joskaan en ole saanut otettua itseäni niskasta kiinni alennusmyyntien suhteen. Pitäisi, pitäisi, Alinalle seuraavan koon talvisaappaat ainakin. Upeat uudenvuodensuunnitelmat teillä, me ollaan vaan ihan oman perheen voimin (mitä nyt iltapäivällä sisko käy avokkeineen ja lankoineen (siis mukana lanko, ei lanka). Saa nähdä onko illalla sitten Alinan toiveena taas School of Rock vai ollaanko radikaaleja ja katsotaan jotakin muuta.

  VastaaPoista
 4. Hei, tulin tänne uuden blogin puolelle kiittämään vanhasta blogista löytyneestä Fuzzien kuminauhojen vaihto-ohjeesta! Harmi kun ne kuvat hävisivät palveluntarjoajalta, mutta tumpelo koettaa osata vaihtaa kumpparit pelkkien sanallisten ohjeiden perusteella ;) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista ihanat! Ja loistokasta alkanutta vuotta!

  Vuodenvaihde paljussa oli juuri niin mahtava kuin miltä kuulostikin. =)

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta, saapa nähdä sanko aikaiseksi. Näissä olen laiska mutta oli kiva lukea sinun vastauksiasi ja huomata että olisin vastannut lähes samoin sanoin! Taisit saada minusta uuden vakilukijan :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla Anni! Tervetuloa lukemaan! <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!