lauantai 9. kesäkuuta 2012

Taimihankintoja

(Tämä postaus on siirretty vanhasta blogista.)

Peli ei ole menetetty vaikka omat taimikasvattajan taidot vähän ontuisivatkin. Hyvällä tahdolla ja puolinaisella innolla ei synny vahvoja taimia, mutta onneksi taimimyymälästä löytyy kaikenlaista joilla voi vähän paikkailla.

(Lupailin että kerron näistä ostoksistani jo eilen, mutta meillä oli niin hektinen päivä uimahallissa ja mummilassa että jäi kertomatta.)


Vihannesten taimien lisäksi mukaan tarttui myös jotain muutakin. Vaatimattomat ne on köyhän kesäkukkaistutukset, tänä vuonna saa yksi pelargoni (miehen tuomien köynnösten lisäksi) riittää. Olkoon sitäkin ihanampi!


Vähän tuhlasinkin sitten, ostin viime kesästä saakka tyhjillään olleeseen pikkupenkkiin kärhön kiipeämään kaariporttia pitkin. Vielä tuosta tyveltä uupuvat suojaperennat. Haluaisin siihen jättipoimulehtiä (minulla on niistä hyviä kokemuksia jalokärhön kaverina) mutta kyllä maltan odottaa loppukesän taimialennusmyyntejä.


Omat chilikylvöni lopettivat kasvun parin sentin jälkeen ja näivettyivät sitten. Taimimyymälästä löytyi lohdutukseksi näin komea kaveri jossa on jo satoakin tulossa! Aikamoista huijausta tämä on kyllä mutta menkööt...


Lisäksi mukaan tarttui avomaankurkun ja kesäkurpitsan taimia sekä pari pontevaa tomaattia. Eka kuvasta voi verrata minun kasvattamia tomaatintaimia ostoversioihin.

Nyt täytyy vaan toivoa parempaa onnea näille! Muutaman päivän ajattelin niitä karaista ulkona ja kantaa yöksi sisälle. Mutta sitten kyllä laitan ne maahan, olen jo kaavaillut aika hienoja kasvuilmastonparantelusysteemejä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!