sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Unikot

(Tämä postaus on siirretty vanhasta blogista.)


Näistä unikoista piti tulla kuukauden kasvi, mutta törmäsin hortonomimittapuulla noloon ongelmaan. En tiedä niiden lajiketta. "Se tavallinen unikko" ei ole lajike. Perennakirjani kertoo että unikkolajikkeita on yli 50, ja esittelee niistä kolme -kaikki yksinkertaisia ja oranssi- tai keltakukkaisia. Googlellakaan en tullut yhtään viisaammaksi.


Kertosko joku keitä nämä ihan tavalliset ja yleiset, kerrottukukkaiset ja runsaat unikot ovat!!!

Edit. Kiitos kommentista, Tua! Uudella googlauskierroksella löytyi varteenotettava idänunikko-ehdokas. Mahtaisiko tämä nyt sitten olla idänunikon 'Olympia'-lajike, Papaver orientale 'Olympia'?
(Alkuperäiset kommentit luettavissa täällä.)


Sen verran googlausreissulla selvisi, että unikoiden tappaminen on hyvin vaikeaa, ja että sitä voi lisätä vaikka juuripistokkaista. Joten eiköhän noiden siirtäminen onnistune. Toivotaan ainakin! On ne sen verran kauniita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!