tiistai 19. elokuuta 2014

Äiti poistuu talosta


1. Äiti varaa facebookin nettikirppikseltä vauvalle syksyksi haalarin ja sopii noutavansa sen tiistaina viiden jälkeen.
2. Haalari pitää hakea naapurikunnasta. Äiti suunnittelee jättävänsä lapset isän kanssa kotiin, eihän reissuun mene kuin maksimissaan puoli tuntia. Irtiotto!
3. Äiti syöttää vauvan ja pumppaa varmuuden vuoksi maitoa. Äiti peseytyy ja vaihtaa ylleen puhtaat vaatteet ja sitoo päähän huivin. Tässä vaiheessa melkein-neljä-vuotias tajuaa että jotain on tekeillä.
4. "Äiti mihin siä olet menossa?????????????"
5. "Äiti minä tulen MUKAAN!!!!" 
6. "Ei, et tule."   (Toista kohtia 5 ja 6 noin 27 kertaa, jona aikana äiti pukee kengät.)
7. Äiti avaa ulko-oven, melkein-neljä-vuotias on hysterian partaalla, vaikuttaa siltä että äiti olisi lähdössä viikoksi kiinaan.
8. Äiti harkitsee lähtevänsä viikoksi kiinaan.
9. Lapsi rauhoittuu haleilla, äiti on menossa autoon. Perhe tulee hyvästelemään rappusille, alkaa sataa.
10. "ÄITI!!!! SATAA VETTÄ!!! ETVOILÄHTEÄKUNSATAA!!!!!!"
(Käydään uudestaan läpi kohdat 5-7.)
11. Mies muistaa että auton puhaltimessa on jotain vikaa, se ei käynnisty, auton ikkunat on huurussa.
12. "VAIMO, ET VOI LÄHTEÄ SATEELLA JOS AUTON PUHALLIN EI TOIMI!!!!!"
13. Äiti painaa ilmastoinnin kaikkia nappuloita viisi kertaa ja puhallin alkaa toimia. 
14. Äiti ajaa pois huolestuneiden vilkutusten saattelemana, käy nostamassa rahaa ja ostamassa karkkipussin (koska raha pitää rikkoa). Kello on vähän yli kuusi.
15. Äiti ajaa naapurikuntaan kuunnellen samalla aikuisten musiikkia radiosta ja syöden avoimesti karkkia vaikka ei ole lauantai. Vettä sataa kaatamalla ja salamoi, pitää ajella hissukseen.
16. Kotona vauva ei suostu syömään pullosta ja isosisko on hysteerinen koska ukkostaa ja äiti on ulkona ja ukkosella ei saa mennä ulos koska salama voi lyödä ja ÄITI KUOLEE!
17. Kello on melkein seitsemän, äiti palaa kotiin. Tyttö juoksee ovelle vastaan, mies on laittanut ruokaa ja vauva nukkuu.
18. Valtakunnassa kaikki hyvin.
(19. Äiti syö kiltisti lautasellisen ruokaa vaikka on oikeasti tosi huono olo koska on juuri syönyt salaa puoli pussia karkkia.)
(20. Äiti odottaa että muu perhe menee nukkumaan että voi syödä loput karkit.)4 kommenttia:

 1. Näinhän se etenee, mutta on aina mukava tulla kotiin, kun silloin tietää hetken olevansa varmasti rakastettu. :)

  VastaaPoista
 2. Ah niimpä! Voi mikä jälleennäkemisen riemu! Eikä tarvi mennä kun lähikauppaan... =D

  VastaaPoista
 3. Tuttua :) ainakin osittain. Meillä sekä 5v, että 11v rrrrakastaa kulkea mun mukana ja välillä on tuskastuttavaa selittää nätisti, et äiti menee nyt yksin, koska ihanaahan se vaan on, et minusta tykätään niin hirmusti, et mukaan haluttas vaikka äiti koittaa tehdä kotiin jäämisestä houkuttelevampaa lupaamalla pelata wiillä :D

  VastaaPoista
 4. Miä olen (ennen tota siis) Poikasen syntymän jälkeen poistunut talosta muistaakseni kahdesti lähikauppaan ilman tyttöä. Molemmilla kerroilla lapsi piti repiä irti minusta ja jäi kirkumaan mahalleen nurmikolle. Huono äiti ehkä, mut joskus on vaan _pakko_ poistua hetkeksi. Yritä siinä sit diplomaattisesti keksiä syitä miks äitin pitää mennä yksin, kun tekis mieli kirkua sille takasin että "SIKS KUN EN JAKSA SUN VINKUMISTA JUST NYT!". Huoooooooooooh.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!