maanantai 11. elokuuta 2014

Kiukkuinen kuin ampiainen?


On muuten ihan pirusti ampiaisia joka paikassa, ette varmaan ole huomannu? Ja jos on onnistunut välttymään ampiaisilta livenä, niin ainakin sosiaalisessa mediassa on taatusti törmännyt muistutuksiin siitä, että vaikka ne ovatkin karmivia, saamarin ärsyttäviä ja persoja ketsupille, ne ovat myös luonnolle tärkeitä eikä niitä saisi massamurhata.


Joku meidän naapurustossa oli ilmeisesti yrittänyt, sillä meidän pihalla toikkaroi muutama tokkurainen yksilö. Tämän kyseisen kaverin lapsi löysi terassilta raahustamasta, ja tarjosi sille omenaa että se vahvistuisi. Amppari alkoi nakertaa/nuolla/mitä nyt ampparit omenalle tekevätkään, ja siitäkös riemu repesi!

Minä käytin tilaisuutta hyväkseni ja kävin äkkiä vaihtamassa kameraan makroputken. Uskalsin mennä kuvausetäisyydellekin kun tyyppi oli niin unelias.


Lapsella on onneksi hyvin mennyt oppi perille. Vielä alkukesästä se pelkäsi muurahaisiakin (suora seuraus mun punkkikammostani) ja tietysti myös ampiaisia ja muita lentäviä pistäviä. Nyt lapsi tietää että amppari pistää jos sitä huitoo, se puolustautuu jos se pelästyy. Jos ampiainen tulee iholle, pitää kävellä rauhallisesti pois tai olla ihan paikallaan, niin ei käy mitään. Lapsi osaa tämän upeasti, minä taas joudun pinnistelemään kaiken tahdonvoimani että onnistun näyttämään hyvää esimerkkiä.Kuvien amppari ilmeisesti vahvistui tarpeeksi, sillä jossain vaiheessa huomattiin että se oli jättänyt omenan ja jatkanut matkaansa.


Some-henkinen bonus-kuva: Kuvajaiseni kärpäsen takapuolessa eli kärpäsenpyllyselfie!4 kommenttia:

 1. (Häh, kommenttisi on julkaistu vaikken oo ehtinyt julkaisemaan vielä mitään)

  Kilttiä antaa pampparille omppua :] Kaunis pää ja koko ötökkäkin. Mä en henk. koht. tajua niitä lahtausneuvoja joita iltapuluissa on. Tuntuu kuin posse ei tulisi toimeen ympäristönsä kanssa kun kaikki normaalista poikkeava pitää eliminoida. Juu tajuun jos ampparilegioona pyrkii sisälle, silloin fiuh mutta oman pihapiirin tapauksessa olen asentanut kesän alusta perhosbaarin ja sitä säännöllisesti täydentänyt. Tai niitä, tein toisen lautaspaikan. Perhoset ja muut ötökät himmailee siellä, ampiaiset ja mehiläisetkin löytäneet ne. Kunnon miehitys käynnissä aamusta iltaan. Joku välillä tulee pärisemään lähelle mutta kun ei tee mitään, saa olla rauhassa. Kohta ne lähtee poiskin.
  Meillon adrenaliinikynä&kyypakkaus siltä varalta, jos tenavista jompikumpi reagoisi kehnosti mahdolliseen pistokseen.

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla joku eläinselfieteemapäivä, Arttoriuksella oli hauska linkki jutttuun, jossa apina oli ottanut selfien. Ei belfietä sentään ;-)

  http://www.stara.fi/2014/08/07/apina-otti-selfien-itsestaan/

  VastaaPoista
 3. "Kärpäsenpyllyselfie!" :DD Paras juttu pitkään aikaan!
  Nyt loppukesästähän ne ampiaiset joka tapauksessa kuolee ja pelkkä kuningatar talvehtii.

  VastaaPoista
 4. Eläinselfieteemapäivä! =D
  Tänään taas kiikutin yhden eksyneen tulitikkuaskissa pihalle, mutta onneksi ovat jo vähenemään päin. Meidän ampparit ei ole (kop kop) pistäneet vielä(!) ketään, mutta tämän postauksen julkaisemisen jälkeen olen kuullut hurjia tarinoita sekopäisistä amppareista.. *hrhhh* *puist*

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!