keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Ulkoruokinnassa

(Lähes) sähköttömän lomaviikkomme aikana keittiössä vain tiskattiin, kaikki muu hoidettiin ulkosalla. Syötiinkin terassilla paitsi jos oli oikein kylmä, mitä kyllä välillä oli. Ruokaa laitettiin kaasugrillillä, avotulella tiiligrillissä, pienessä kiinalaisessa katukeittiössä sekä terassilla trangialla.

Grillipizzaa juhannuksen tähteistä. (Pizzakivi on joskus hommattu K-Raudasta,suosittelen!)

Viikon aikana syötiin toisaalta ihan järkyttävän epäterveellisesti ja paljon, toisaalta huomattavasti monipuolisemmin ja kekseliäämmin kuin yleensä, mm. salaattia tuli syötyä melkein joka päivä. Pizzan lisäksi lautaselle päätyi mm:
ulkoruokinnassa

Lämpimiä juustoleipiä
Porsaankassleria, paistettuja perunoita ja salaattia
Pyttipannua pikkunakeista ja ryynäreistä sekä lettuja
Munia ja pekonia, lihapullia, pinaatti-tuorejuusto-peruna-mössöä
Jauhelihakeittoa ja kaasugrillissä paistettuja pikkulimppuja
Grilliribsejä ja maissia sekä haudutettua hunajalanttua, avotulella paistettua vuokaleipää
Itse kalastettuja ja nuotiolla halstrattuja ahvenia, keitettyä perunaa ja porkkanoita
Grillattua broileria, riisiä ja tuorejuustoyrttikastiketta (onnistuu se kaasugrillillä!)
Ja melkein kaiken kanssa salaattia oman pihan vihreistä ja kasvimaan harvennikkaista

Ja sama kuvina:

Näyttääkö hyvältä? Maistui vielä paremmalta!

Oikeastaan tulimme siihen tulokseen että ulkosalla kokkaa melkeimpä saman minkä sisälläkin -jos vaan välineistössä löytyy. Uuni oli ainoa mitä kaipailin (vaikka leivät ihan ok onnistuikin), mutta jos olisi vähän parempi ja useammalla kuin kahdella polttimolla varustettu kaasugrilli, se ainakin asiantuntijoiden mukaan olisi käypä uuni jopa kakun leipomiseen. En kyllä ole ihan varma uskonko...

//

Pakko jakaa teidän kanssa tämä aivan mielettömän herkullisen suussasulavan mahtava pinaatti-innovaatio joka syntyi melkein vahingossa käsillä olevista aineksista ja oman puutarhan baby-pinaateista.

Pinaatti-tuorejuusto-peruna-mössö a'la Magdaleena

Tarvitset:
Perunoita
Tuoretta pinaattia, mieluiten baby
Sipulia
Ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa 
tai 
maustamatonta tuorejuustoa ja yrttejä

Kuori perunat, pilko kuutioiksi ja keitä. Kannattaa varoa keittämästä liian pehmeiksi ettei tule ihan mössöä.
Pilko sipuli hakkelukseksi ja kuullota pannulla. Silppua pinaatti karkeasti ja heitä pannulle sipulin joukkoon, pinaatin kypsymiseen ei mene kuin silmänräpäys.
Laita joukkoon perunakuutiot sekä tuorejuusto ja mahdolliset yrtit, mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Kypsennä enää vain sen verran että tuorejuusto sulaa hyvin joukkoon ja valmista tuli!
Taivaallista erilaisten grilliherkkujen kanssa nautittuna vaikka ei näytäkään kovin kauniilta!

Rumaa mutta herkullista!

Jos kesäkeittiögourmee ei jaksa innostaa tai muuten vaan laiskottaa tai on yö, myös grillimakkarat sinapilla höystettynä ja jälkkäriksi nuotiolla paahdetut vaahtokarkit valkoviinin kera toimii.

Yksinkertainen on kaunista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!