tiistai 17. heinäkuuta 2012

Törkeen hyvä torttu!

Toistan itseäni jauhaessani taas mansikoista, tiedän, mutta nyt on pakko jakaa resepti kun tuli niiiiin hyvää mansikkatorttua!

Oman pihan mansikoita!

Törkeen hyvä mansikkatorttu

Pohja:
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,4 dl perunajauhoja
0,1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

rasvaa vuoan voiteluun
korppujauhoja

Ota munat huoneenlämpöön hyvissä ajoin!
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Ei kannata vatkata täysillä ettei vaahto säikähdä. Valmista on kun pintaan saa aikaan kahdeksikon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja ala sitten lisätä jauhoseosta vaahdon joukkoon siivilän läpi vähän kerrassaan. Sekoita nuolijalla v.a.r.o.v.a.s.t.i. eikä yhtään enempää kuin on tarvis.
Voitele (käytin Ingmariinia) torttuvuoka huolellisesti joka koloa myöten ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuin yrität kumota sitä. Tässä kohtaa huomaat kyllä jos voitelit hätäisesti...

Täytteet:
pieni kupillinen kahvia
1 prk vispikermaa
Läjäpäin mansikoita

Anna kahvin jäähtyä ja vatkaa kerma. Kostuta torttu kahvilla ja lusikoi kermaa päälle. Leikkaa mansikat kahtia ja lastaa tortun päälle niin iso keko kuin kehtaat. Valmista!

Kuulostaa liian yksinkertaiselta, mutta kahvi ja kaakaojauhe on tässä se juttu, kannattaa kokeilla!

Iltapäivän kahvihetki: kahvi tortun muodossa ja juomaksi papan tekemää karpalokeittoa.

 Kuvissa tyylikkäästi jo korkattu torttu. Johtuu siitä että tälläiset herkutteluhetket pitää ajoittaa lapsen nukkumaanmenon jälkeen. Olisi liian julmaa vedellä naamaan mansikoita ja kermaa lapsen nähden, kun toinen ei voi syödä kumpaakaan. 

 Ei muuten kannata syödä tätä torttua iltapalaksi jos on yhtä herkkä kahville kuin minä. Menee yöunet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!