perjantai 2. marraskuuta 2012

Oivalluksia

Joku viisas on joskus sanonut että elämä pienen uhmapörriäisen kanssa on helpompaa jos antaa hänen toisinaan päättää joistakin asioista. Tai määrätä silloin kun se on mahdollista. Haluatko laittaa housut vai mekon? Kummat lapaset? Mitä leikitään? Tosin vielä viime kesänä tälläinen looginen keskustelu ja päätösten tekeminen oli täysin mahdotonta koska hän halusi aina kaiken eikä osannut päättää. Ja turhautui ja sai raivarin. Jos ei saanut laittaa housuja JA mekkoa. Tai molempia lapasia.

Mutta mitä pidemmälle syksy on ehtinyt, sitä paremmin juttu on toiminut. Ja minulle on valjennut että se todella helpottaa elämää. Eli suomeksi vähentää uhmistelua. Jee! (Kuulemma vaikuttaa itsetunnon kehitykseen myönteisesti. Varmaan sitäkin, ja ainakin yleiseen mielialaan ja tunnelmaan.)


Tänään kysyin mm. haluaako hän että leivotaan leipää vai sämpylöitä.


Leivottiin muffinssisämpylöitä.


Aika innovatiivinen lapsi meillä vai mitä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!