sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kalansininen ja muita trendivärejä

Huomaatteko että olen taas yrittänyt postailla vähän säännöllisemmin! Kirjoittaminen ja aiheiden keksiminen vaan tuntuu jotenkin takkuavan, olen kadottanut rytmin. Mutta olen kuitenkin tavallaan löytänyt taas sen mikä aikanaan sai minut osaltaan innostumaan bloggaamisesta. Nimittäin se, että postattavia aiheita miettiessä tulee väkisinkin keksittyä kaikenlaista kivaa pientä ohjelmaa. Arki muuttuu helposti saman pyykit-tiskit-ruokaa-nukkumaan-kaavan toistamiseksi ja on aina kivaa kun välillä keksii jotain uutta ja vähän erilaista tekemistä, varmaan lapsestakin.


Lapsen kanssa askartelu ja piirtely nyt on aina kivaa ohjelmaa mutta vielä kivempaa on jos se askarreltava tuotos on jotenkin hyödynnettävissä jatkossa. Eilen sitten piirrettiin ja väritettiin kortteja ja on näissä korteissa ihan pointtikin.


Ystäväni kertoi että hänen lapsensa muistaakseni puheterapeutti oli aikanaan vinkannut, että värien opettelu ja hahmottaminen on huomattavasti helpompaa jos värin yhdistää johonkin konkreettiseen asiaan. Niinkun nyt vaikka ruohonvihreä tai auringonkeltainen.

Ja koska värien opettelu on meillä paraikaa pinnalla (lempparit tuntuisi olevan violetti, oranssi ja musta) mutta selkeästi toisinaan aika vaikeaa, niin ajattelin että tälläiset kortit voisi olla kiva juttu. Mietittiin kuvien aiheita yhdessä ja valittiin sellaisia jotka ovat lapselle tuttuja asioita. Ja helposti hahmotettavissa (ja piirrettävissä) olevia. Esim. taivaansininen on minusta aika abstrakti käsite 2-vuotiaalle ymmärtää, varsinkin kun taivas harvemmin edes on sininen. Ainakaan tähän aikaan vuodesta. 

No okei, ilmapallot ei aina ole violetteja eikä kissat aina ruskeita... mutta me päätettiin lanseerata heti kättelyyn kolme uutta värisävyä: kalansininen, ilmapallonvioletti ja kissanruskea. Värimallit voit tarkistaa kuvasta. Sähköpostitse voit vaikka tilata värilastun jos haluat käyttää näitä uusia värejä esim. sisustuksessa. Saattaa nimittäin olla että juuri nämä ovat ensi kevään trendivärit. Vapise Pantone.

2 kommenttia:

  1. Voi jee, hianot! Meidänkin pitäis askarrella jotain tollaista. Ihan siis puheterapian nimessä.
    "McQueenin punainen".

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!