maanantai 8. lokakuuta 2012

Minun ihmeellinen mieheni vol 2

Lauantain postauksessa vihjasinkin että meillä oli treffipäivä, miehen järjestämä sellainen. Tämä oli meidän treffipäiväperinteen aloitus ja loistava alku olikin! Rima sopivan korkealle seuraavia treffejä varten (jotka siis koituvat minun järjestettäväksi ensi kuussa).
Koska budjetti oli hyvin rajallinen tällä kertaa, olimme kotona mutta kävimme hakemassa Prismasta (vihreä kortti on köyhän pelastaja!) aineksia illallista varten.. ja millainen illallinen!

Menu oli keskiaikainen tottakai, alusta loppuun saakka (kaalijuttua lukuunottamatta) Hannele Klemettilän Keskiajan keittiö-kirjasta ja sitä valmistettiin hartaudella koko ilta. Ja voi pojat että oli hyvää!

Oli lammaspataa sahramilla maustetulla spelttilisukkeella, kaalimuhennosta ja hunajaisia lanttupaistikkaita, ohrarieskaa ja voita. Jälkiruuaksi kuivahedelmäpiirasta ja mantelikermaa. Ja salviaviiniä. Oms noms.

Kuvat ovat huonoja, syytän kynttilänvaloa ja romanttista tunnelmaa. Ja sitä salviaviiniä.

Koska moisen illallisen valmistaminen ja syöminen oli niin uuvuttavaa (eikä unohdeta sitä salviaviiniä) kuukahdimme nukkumaan jo puolilta öin, mutta sepä ei haitannut ollenkaan, sillä...

...kummilassa yökylässä ollut lapsukainen pääsi kummin ja serkun kanssa vielä Hevisauruksen konserttiin ja saatiin kotiin vasta sunnuntai-iltana. Sunnuntaina jaksettiin herätä ajoissa ja se olikin paras vapaapäivä ikinä! Oli aikaa istua rauhassa aamukahvikupin ääressä ja lukea, leikata kankaita (yhdessä!) uusia keskiaikavaatteita varten, keskittyä valokuvaamiseen pitkästä aikaa, syödä pitkän kaavan mukaan lauantai-illan rääppeitä ja ylipäätään vain ottaa rennosti ja olla rakastuneita. Ihana sunnuntai! Ihanat treffit! Ihana mies!




4 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää ja kuulostaa. Ja tuo sunnuntain yllätysmomentti! Aivan mahtavaa välillä nauttia aikuisten jutuista ennen kun palaa perheeksi taas.

    Salviaviini on minulle ihan vieras juttu?!?

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kyllä olikin! =) <3

    Salviaviini on yksi tuon kirjan ohjeista.. valkoviiniä maustetaan salvialla ja jollain muullakin (en muista millä) ja annetaan hautua ämpärissä useamman viikon. ja siihen tulee myös ihan viinaa joukkoon joten on tavan viiniä vahvempaa ja ainakin minun uuvuttamiseen riittää ihan vaan lasillinen pikkuhiljaa nautiskeltuna. =) mutta on se vaan hyvvvväää.. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, kiitos! (Minulla ei kyllä mikään alkoholi pysyisi ämpärissä montaa viikkoa - mulla on niveljalkaisen itsekuri mitä viineihin tulee ;-)

      Poista
    2. Hehe, jaksaa odottaa kun tietää että lopputulos on niin makoisaa. =)

      Poista

Ilahdun kommenteista aina ja kovasti! Jokainen uusi kommentti olisi ehdottomasti kuperkeikan paikka, jos vain osaisin sellaisen tehdä. Ethän kuitenkaan mainitse minun tai perheenjäsenteni oikeita nimiä kommentissasi vaikka tunnistaisitkin meidät!